Nizozemci senzacionalno do zmage nad domačini Madžari

Že na prvi tekmi evropskega prvenstva, ki ga gostita Madžarska in Slovaška smo videli izjemno veliko presenečenje. Nizozemci so pred 20.000 ljudmi v Budimpešti premagali domačine Madžare in jih povsem šokirali.


Madžari so imeli podporo kar 20.000 navijačev, tekmo si je prišel ogledati tudi premijer Viktor Orban. Madžari so imeli očitno veliko tremo, saj so povsem zatajili in izgubili proti Nizozemcem, ki ne veljajo niti za top 10 reprezentanco v evropskem rokometu. Tekma je potekala v areni MVM, ki je bila zgrajena samo za to prvenstvo, v tej dvorani pa bo tudi finale.

Madžarom ni steklo vse od prve minute, šokanten pa je podatek, da niti v enem trenutku niso vodili. Nizozemci so prvi polčas dobili z rezultatom 13-10, v končnici so se Madžari po zaslugi Mateja Lekaja povsem približali in izenačili na 28-28, to pa je tudi vse kar so zmogli in Nizozemci so se veselili zmage z 31-28. Izjemno partijo je prikazal Kay Smits, ki je dosegel 11 zadetkov, Dany Baijens pa jih je dodal 7. Pri Madžarih je 8 zadetkov dosegel Mate Lekai.

FOTO: EHF EURO/Bernadett Szabo

Komentarji