Tekma tedna upravičila svoj sloves

Tekma 5. kroga EHF Lige prvakov, ki je bila izbrana za tekmo tedna, je gledalcem ponudila odličen rokomet.


V dvorani Palau Blaugrana v Barceloni sta se srečala dva velikana, Barça in Paris Saint-Germain HB. Že sam začetek dvoboja je napovedoval napeto in izenačeno tekmo. Po začetnem vodstvu Barcelone s tremi goli prednosti, je PSG hitro izenačil in nekajkrat celo povedel. Prvi polčas sta zaznamovala oba vratarja, ki sta zbrala po 8 obramb.

Jeziček na tehtnici za zmago španske ekipe je bil igralec tekme, vratar Gonzalo Perez de Vargas, ki je zbral neverjetnih 17 obramb. Zelo pomembno 3 minute do konca srečanja, ko je PSG lovil Barço in se približal na le 2 gola zaostanka. Obrambi je sledil gol Dike Mema, ki v prvem polčasu ni bil razpoložen, zbral je le en gol iz 6 poizkusov, a je v drugem polčasu naravnal svoje topove in 6 golov dosegel v zadnjih 15 minutah.

Dobro tekmo sta odigrala tudi Slovenca Blaž Janc in Domen Makuc, ki sta razigravala soigralce, dosegla pa vsak po 3 gole.

Z zmago španska ekipa ostaja na vrhu skupine B z osmimi točkami, toliko jih imata tudi Veszprem in Kielce, PSG pa s petimi točkami zaseda 4. mesto.

Foto: EHF

Komentarji