Tevž Grandovec zaključuje kariero: “V takih trenutkih zajokam, čeprav nočem”

Po 20 letih igranja rokometa, 12 članskih sezonah, od tega 10 za RK Trimo Trebnje, je čas za slovo. Kapetan Trebanjcev Tevž Grandovec se poslavlja od rokometnih igrišč. Po zadnji odigrani tekmi in spoznanju, da so v življenju poleg rokometa pomembne tudi ostale stvari, je z njim za Rokometastično intervju opravil Lojze Grčman.


Grandovca je že nekaj časa mučila poškodba ramena, a kot sam pravi to ni razlog za konec igralske kariere: “V življenju enostavno pride trenutek, ko se prioritete predrugačijo. V mislih imam združevanje službe in treningov. Pred kratkim sva z ženo dobila še hčerkico. Rokomet bi tako v prihodnje končal na tretjem mestu med prioritetami,” je razložil svoj sloves kapetan, ki je v letošnji sezoni za Trimo zadel 59 zadetkov.

V 1. ligi je težko usklajevati toliko obveznosti, a na nižjem nivoju bi se to dalo. Glede na to, da Grandovec še ni starostno za “pokoj”, ga vseeno igranje na nižjem nivoju ne mika: “Toliko časa sem igral v prvi ligi; spet nimam tako rad rokometa, da bi šel igrat med, po domače povedano, “drvarje”,” je z izjavo nasmejal Grandovec.

V TREBNJEM VIŠJI CILJI

Da se v Trebnjem gradi večja zgodba in da se želi v naslednji sezoni iti stopničko višje, saj je cilj uvrstitev v ligo za prvaka, je potrdil tudi sam: “V Trimu sem bil pripravljen potegniti še kako sezono. A tukaj se dela zgodba na višji, bolj profesionalni ravni. Moje prioritete niso bile skladne z željami ožjega upravnega odbora. Nismo našli skupnega jezika.”

Po tekmi s Krko mu je zaploskala celotna trebanjska dvorana – tako gledalci, igralci, sodniki kot nasprotniki. Ob takšnih trenutkih je težko ostati ravnodušen: “Mislil sem, da se bom bolj zadržal … A na take stvari se ni mogoče pripraviti. V takih trenutkih zajokam, čeprav nočem. Vendarle smo le ljudje,” je razložil Tevž, ki je med letoma 2009 in 2011 igral v dresu RK SVIŠ Ivančna Gorica. To je bilo edino “popotovanje” za Grandovca iz svojega matičnega kluba.

20 let, 12 impresivnih članskih sezon: kapetan jemlje slovo

FOTO: Dominik Pekeč / RK Trimo Trebnje

Komentarji