Trebanjci s tesno zmago nad Ribnico v naslednji krog Pokala Slovenije

Danes sta se v dvorani Osnovne šole Trebnje v 1/16 finala pokala pomerila Trimo Trebnje in Riko Ribnica. Spremljali smo izredno zanimiv dolenjski derbi, ki je na koncu pripadel domačinom.


Tekmo so bolje začeli Ribničani, po dveh obrambah Meštrića in dveh zadetkih so v 4. minuti povedli z rezultatom 2-0. Trebanjci so se nato razigrali in rezultat hitro obrnili v svojo korist. Toda Ribničani se niso dali. Spremljali smo zelo dobri obrambi na obeh straneh. Temu priča tudi rezultat prvega dela, ki je bil 14-14.

Začetek drugega polčasa je bil preslikava prvega, saj so Ribničani začeli bolje in si spet priigrali dva zadetka prednosti. V napadu je bil v ospredju predvsem Gašper Hrastnik. Prednost dveh zadetkov so gostje držali vse do 41. minute, ko so se Trebanjci spet prebudili in nekaj minut kasneje rezultat izenačili. Vse od začetka tekme je bilo slutiti, da bomo spremljali izjemno napeto končnico.

Junak tekme je bil Staš Slatinek Jovičić, ki je dosegel zadnja dva zadetka za Trebnje (zmagovitega v 60. minuti). Trebanjci so se tako veselili zmage z 28-27 in napredovanja v osmino finala.

 

FOTO: RD Riko Ribnica

Komentarji