Trimo vrgel rokavico Celju in Velenju

Rokometaši Trima meljejo dalje. Potem, ko se v soboto z zmago nad Celjem vmešali v boj za naslov državnega prvaka, so sedaj v Športni dvorani Marof brez težav odpravili MRK Krko s 17:34. S tem so vsaj začasno tudi prevzeli vodstvo v državnem prvenstvu. 


Trebanjci so hitro prevzeli pobudo in z zadetkoma Marka Kotarja in Gala Cirarja povedli z 0-2. Nato so v naslednjih 19. minutah Novomeščane držali na enem ali dveh zadetkih razdalje, v 19. minuti pa so z zadetkom Gregorja Potočnika prvič povedli za +3 (6-9). Prednost treh zadetkov so gostje zadržali vse do polčasa, v 29. minuti je Kotar postavil izid 10-13.

V začetku drugega polčasa so rokometaši Trima še bolj pritisnili in kmalu pričeli povečevati prednost. S tekmovalnega vidika je bil ta del tekme povsem nezanimiv, saj MRK Krka ni imela nikakršnih možnosti za preobrat. V 52. minuti so z zadetkom Luke Florjančiča Trebanjci prebili magično mejo desetih golov prednosti, a se tu niso ustavili. Florjančič, Mihajlo Radojković in David Didović so v sklepnih minutah zadevali kot zastavo medtem, ko domači v zadnjih 12. minutah več niso dosegli gola. Trimo je tako prišel do izjemno visoke zmage (17-34) in vrgel rokavico Celjanom in Velenjčanom.

MRK KRKA : TRIMO TREBNJE 17 : 34

Foto: RK Trimo Trebnje

Komentarji