Žvižej: “Fantje niso pozabili igrati rokometa”

Danes je dan D za celjske rokometaše. Na sporedu je večni derbi proti Velenju, Celjani pa v Rdečo dvorano prihajajo po bolečem porazu proti Trimu. Zmagovalec derbija z Velenjem bo namreč le še korak oddaljen od naslova državnega prvaka, za katerega so v igri tudi še igralci Trebnjega.


Po porazu v Trebnjem so se v celjski ekipi zgodile spremembe, oziroma se je ta zgodila na mestu trenerja, ko je Tomaža Ocvirka zamenjal Luka Žvižej, ki bo v Velenju poizkušal prekiniti niz treh zaporednih porazov. Ti so popolnoma spremenili prvenstveno lestvico, oziroma vsaj virtualni pogled nanjo. Na trenutni lestvici je Celje sicer še vedno vodilno, ima točko prednosti pred Trebanjci in tri točke prednosti pred Velenjem, a ima slednji odigrani kar dve tekmi manj. Ker vsi pričakujejo, da bodo današnji tekmeci pivovarjev obe zaostali tekmi dobili, so tako praktično vodilna ekipa prvenstva in prvi favoriti za končni uspeh.

Celjani bodo danes v Velenju prvič igrali z novim trenerjem Luko Žvižejem: “Ekipa je prava in verjamem, da bomo skupaj naredili to, kar moramo narediti in kar se od nas pričakuje. Nimamo veliko časa, situacija seveda ni ugodna, a strnili bomo svoje vrste. Nadaljevati moramo tam, kjer so fantje že bili, niso pozabili igrati rokometa, urediti moramo glave, bistvenih sprememb v igri v tako kratkem času ni mogoče delati, naša glavna naloga je tako psihološka in motivacijska. V Velenju nas čaka odločilna tekma, smo v točkovnem zaostanku in igramo v gosteh proti odlični ekipi o kateri ni potrebno izgubljati veliko besed, saj to kažejo njihovi rezultati. A ne glede na to, verjamemo v izziv, ki je pred nami in verjamemo, da ga lahko uresničimo po naših željah,” je dejal Žvižej.

Komentarji