URADNO: Uroš Šerbec novi trener Krškega

Pomočnik selektorja slovenske rokometne reprezentance in nazadnje trener koroškega kluba Slovenj Gradec 2011 – Uroš Šerbec – je bil po nekajtedenskih namigovanjih včeraj (nedelja op.p.) predstavljen kot novi trener Rokometnega kluba Krško.


Klub, ki ga je v preteklost Šerbec že vodil v prvi slovenski rokometni ligi, je v končani sezoni osvojil četrto mesto v 1. B rokometni ligi in ima v novi sezoni visoke cilje. Šerbec, ki je v zadnjih letih dobil ogromno izkušenj od selektorja slovenske rokometne reprezentance – Veselina Vujovića – bo tako prevzel vroče Krško in se z njim poskušal uvrstiti v 1. NLB ligo.

O odločitvi je za klubsko Facebook stran povedal: “Odločitev sploh ni bila težka. Sem tukaj doma, tukaj sem začel igrati in tukaj tudi začel kot trener. Po nekaj letih se tako vračam v svoj domači kraj. Moj dober prijatelj Bruno Glasser je že nekaj časa nazaj navezal stik z mano. Ves čas smo bili v navezi in na koncu je ta navezanost (na klub, okolje) tudi pretehtala. Seveda pa tudi to, da je tukaj krasna skupina fantov, predvsem domačih, ki ima velik potencial. Vse skupaj je prineslo tudi meni nek nov izziv. Želja je tudi tem fantom pomagati stopiti korak višje in jih tako tehnično kot taktično še bolj podkovati, da lahko stopijo še na višji nivo. Tako je eno z drugim prineslo to odločitev.”

Po neuradnih podatkih (prestopi uradno s strani kluba še niso bili objavljeni) naj bi Šerbec imel v novi sezoni tudi okrepljeno igralsko zasedbo. V klub naj bi prišli Jure Blaževič (vratar), igralci David Ban (se vrača iz Krke), Nik Rantah (iz Dobove) ter Klemen Mlakar (iz Brežic).

Foto: RK Krško – FB

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja