V “izolski Ljubljani” zmagali gostje

V športni dvorani na Kodeljevem v Ljubljani, pred približno 500 gledalcev, ki je izgledala kot dvorana v Izoli, so si gostje zagotovili napredovanje v 1. ligo. Tudi na drugi medsebojni tekmi proti Slovanu so bili boljši, tokrat z rezultatom 18:19.


V trdi, nervozni in tekmi, ki se je ne bi sramovala nobena prvoligaška dvorana, smo v prvih 11. minutah videli izenačeno tekmo (4:4). Med 13. in 17. minuto so domači naredili delni izid 3:0 in povedli z 7:4. Do konca prvega polčasa so gostje v 26. minuti uspeli prednost znižati na 9:8. V zadnjih štirih minutah gledalci niso videli zadetka.

V drugem polčasu boljši gostje

Domači so minimalno prednost držali do 35. minute, ko so gostje iz Izole, na krilih svojih navijačev, ki so množično prispeli v Ljubljano, naredili delni izid 1:5 in v 47. minuti prvič povedli z +3 (12:15). Domači so hitro odgovorili in se po dveh zadetkih Sankoviča približali na 14:15. Izolani so držali minimalno prednost, ki so ga v 58. minuti nadgradili na 16:19. Domačim je zmanjkalo časa in v zadnji minuti so lahko le znižali izid na končnih 18:19 in Izola se je veselila vrnitve v 1. ligo.

Pri domačih je Skušek dosegel 8 zadetkov, Serdinšek Ekart pa 3. Pri zmagovalci iz Izole pa Poberaj 6 in Božič 5.

Izola se je z zmago odlepila dvema zasledovalcema na 4 točke razlike na 2. mesto in bi se tudi v primeru obeh morebitnih porazov do konca prvenstva kljub vsemu uvrstila v 1. ligo, saj ima boljše medsebojne rezultate. Slovan je trenutno na 3. mestu, vendar je slabši v medsebojnih dvobojih s Krškim (V Ljubljani je bilo 25:26, v 1. krogu v Krškem pa 20:19) in bo po vsej verjetnosti zasedel končno 4. mesto.

RD LL Grosist Slovan – RD Butan plin Izola 18:19 (9:8)
športna dvorana Kodeljevo, gledalcev 500, sodnika: Dejan Ivančič in Igor Ivančič

RD LL Grosist Slovan: Grum, Jovičič S. 1, Serdinšek Ekart 3, Marinček, Krivic 1, Budalič 8 obr., Skupšek 8, Ponikvar, Gahan Caleb, Fidel 1, Furdi, Cigale, Jovičič E. 2, Kljun, Sankovič 2, Atanasov
Trener: Aleš Repina

RD Butan plin Izola: Gregorič, Jurič 2, Smej, Božič 5, Beganovič 1, Zorič Stepančič, Alessio, Redžič 2, Vukanovič, Peharc, Poberaj 6, König, Nikolič 1, Čilič, Gašperšič 2, Husič 8 obr.
Trener: Fredi Radojkovič

Izključitve: RD LL Grosist Slovan 14 minut, RD Butan plin Izola 14 minut

7metrovke: RD LL Grosist Slovan 6/6, RD Butan plin Izola 4/5

Slovan v zadnjih dveh krogih gostuje v Radečah in gosti Pomurje. Izola pa bo napredovanje potrdila v Murski Soboti proti Pomurju in v zadnjem krogu v domači dvorani proti Črnomlju.

Foto: Facebook stran RD Izola

Komentarji