Velenjčani brez težav nad Dobovčane

Odigrana je bila tekma 14.kroga 1.NLB lige. Tekma, ki bi morala biti odigrana šele v naslednjem tednu. Med seboj sta se pomerila domača ekipa Velenja in gostje iz Dobove.


Tekmo so odlično odprli gostujoči rokometaši in že v uvodnih minutah povedli za dva zadetka, 0 : 2. Gostiteljem niso pustili do zadetka vse do 6.minute, ko je za 1 : 2 zadel Filip Banfro. Nadaljevala se je izenačena igra gol za gol vse do 14.minute tekme. Nato pa so popolni nadzor nad igro prevzeli domači rokometaši in do 22.minute polčasa vodili že za pet zadetkov, 12 : 7. Gostje so svoj zaostanek v 28.minuti nekolko še znižali, 13 : 10. Vendar pa domači niso kar tako popustili in so se na zaslužen odmor odpravili s petimi zadetki prednosti, 15 : 10.

V drugem polčasu se je pokazala kakovost domače ekipe. Uspešno so pristopili v obrambi in bili natančni pri strelih iz razdalje. Dobovsko ekipo so popolnoma nadigrali in si že v 38.minuti tekme uspeli priigrati devet zadetkov prednosti, 19 : 10. Uvodne črne minute Dobovčanov so se končno ustavile. V 40.minuti so po dveh zaporednih zadetkih svoj zaostanek znižali na sedem zadetkov, 19 : 12. Ampak velenjske ose se niso predale, še naprej so narekovale tempo igre. Dobovčanom se je v 48.minuti uspelo približati na pet zadetkov zaostanka, vendar pa vseeno premalo za preobrat. Tekma se je končala s slavjem domače ekipe, 29 : 23.

Pri domačih je bil s sedmimi zadetki najbolj natančen Matic Verdinek, 6-krat je zadel Nikola Špelić. Pri gostih pa je bil s prav tako sedmimi zadetki najuspešnejši Dorian Markušić, 4-krat sta zadela Marko Sintič in Domen Novak.

Ekipi v soboto in nedeljo nadaljujeta redni ritem, in sicer odigrali bosta tekmi 13.kroga. Velenjčani v nedeljo odhajajo na gostovanje v Novo mesto, Dobovčani pa bodo v domači dvorani gostili ekipo Rika Ribnice.

RK Gorenje Velenje : MRD Dobova 29 : 23 (15 : 10)

RK Gorenje Velenje: Mazej, Haslejić 4, Tajnik, Špelić 6, Matanović 2, Logar, Levc 3, Stojnič, Vujović, Banfro 1, Verdinek 7(1), Grmšek, Taletovič, Kavčič M. 2, Kavčič A. 3, Kete 1

Trener: Zoran Jovičič

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 1(3)

MRD Dobova: Delič, Dular, Markušić 7, Rožman, Leben, Kučič, Polutnik, Bura 2, Jazbec 1, Zavodnik 2, Mladkovič, Krnc, Kunst 2, Sintič 4(1), Hotko 1, Novak 4

Trener: Aleksander Markl

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 1(1)

Foto: RK Gorenje Velenje

Komentarji