Velenjčani dobili izredno izenačen obračun

V Velenju sta se nocoj pomerila RK Gorenje Velenje in RD Riko Ribnica. Velenjčani so trenutno na drugem mestu 1. NLB, ta položaj pa je večino lanske sezone zasedala Ribnica, ki je letos z 21 točkami trenutno šesta. Rokometaši Velenja so na zadnjem prvenstvenem obračunu izgubili proti RK Jeruzalem Ormož, Ribničani pa so v tekmo prav tako vstopili s serijo treh tekem brez zmage. 


Prvi polčas je potekal povsem izenačeno, ne eno, ne drugo moštvo pa se rezultatsko ni uspelo odlepiti in priigrati večje prednosti. Prvi zadetek na srečanju je v korist domačih zadel Matic Verdinek, nato pa so v uvodnih 15 minutah Velenjčani držali prednost za gol, Ribničani pa so vsakič znova izenačili. V 16. minuti so prvič povedli tudi gostje (9-10), ko se je med strelce vpisal Uroš Knavs, še isto minuto pa je prednost Ribnice Knavs še povišal na +2. Rokometaši Velenja so izid kmalu poravnali na 11-11, so pa v zadnjih 10 minutah polčasa Ribničani držali prednost gola. Na odmor so tako gostje odšli z minimalno prednostjo, 15-16.

Tudi v drugem polčasu smo spremljali podobno sliko kot v prvem. Na začetku je že kazalo, da bo Ribnica gostiteljem nekoliko pobegnila, saj so gostje že ušli na 17-20, a Velenjčanov ni zgrabila panika. Dolgo časa so lovili minimalni zaostanek, v 48. minuti pa so vendar znova izenačili po zaslugi dveh zaporednih golov, ki sta jih dosegla Jernej Drobež in Aleks Kavčič, semafor pa je kazal rezultat 23-23. V zaključnih desetih minutah smo spremljali dramatično končnico. V 55. minuti je bil izid še vedno izenačen (27-27), nato pa je rokometaše Gorenje do prednosti popeljal Timotej Grmšek. Na drugi strani je pomembno obrambo po strelu Roka Setnikarja vpisal velenjski vratar Emir Teletović, nato pa je v novem velenjskem napadu prekršek za sedemmetrovko izkoristil Kenan Pajt in svojo ekipo popeljal do prednosti dveh zadetkov (29-27). Ta prednost se je izkazala za odločilno, saj Ribničani v zadnjih dveh minutah več niso uspeli izenačiti, končni izid pa je znašal 30-29 v korist domačih.

Najboljši strelec Velenja je bil Kenan Pajt s sedmimi goli, za Ribnico pa je enako število zadetkov vpisal Uroš Miličevič.

RK Gorenje Velenje : RD Riko Ribnica 30 : 29

 

Foto: RK Gorenje Velenje

Komentarji