Velenjčani preskočili Celjane in se uvrstili v finale pokala

Rokometaši Gorenja Velenja in Celja Pivovarna Laško so odmerili moči na drugi polfinalni tekmi Pokala Slovenije. Spremljali smo dramatično tekmo, v zaključku so bili Celjani izjemno blizu, a Velenjčani so zdržali in se uvrstili v finale.


Tekma se je začela izenačeno, igralo se je gol za gol. Prvih 10. minut so bili v vodstvu Velenjčani, nato pa so v 11. minuti po zadetku Aleksa Vlaha povedli Celjani. V 13. minuti so Celjani prvič na tekmi povedli za 2 zadetka, ko je zadel Stefan Žabić. Velenjčane vodstvo Celjanov ni zmedlo in že v 16. minuti so rezultat spet obrnili v svojo prid po zadetku Matica Verdineka. Omeniti velja tudi rdeči karton Urbana Starca v 28. minuti, kar je nakazalo na pravo trdo igro. Prvi polčas se je končal z rezultatom 14-14.

V začetku drugega polčasa smo videli obrise prvega, rahlo prednost pa so imeli Velenjčani. Toda v 38. minuti se je razigral Matic Verdinek, ki je dosegel dva hitra zadetka, enega pa je dodal še Timotej Grmšek in Velenjčani so prišli do izdatnejše prednosti 4 zadetkov(21-17). Strateg Celjanov Alem Toskić je bil takoj primoran vzeti minuto odmora. Celjani tudi po minuti odmora nikakor niso ujeli ritma in Velenjčani so varno prednost 4 zadetkov zadrževali. V 51. minuti so Velenjčani po zadetku Sokoliča povedli že s 5 zadetki prednosti in Celjani so bili pred misijo nemogoče.

Toda Celjani so v zadnjih 3. minutah poleteli in dosegli 3 hitre zadetke. Zoran Jovičić je bil primoran vzeti minuto odmora in pomiriti svoje varovance. V 60. minuti pa je še enkrat zadel Tilen Sokolič in pokopal upe Celjanov. V ekipi Velenja je bil z 8 goli najbolj razpoložen Matic Verdinek, 6 pa jih je dodal Domen Tajnik. Pri Celjanih sta po 6krat zadela Ante Ivanković in Stefan Terzić.

FOTO: RK Gorenje Velenje

Komentarji