Velenjčani v slogu do četrtfinala Evropskega pokala!

Rokometaši velenjskega Gorenja so se prebili v četrtfinale evropskega pokala, potem ko so na sobotnipovratni tekmi osmine finala v gosteh zanesljivo premagali Borac iz Banja Luke z 32:16 (17:11). Velenjska ekipa je na prvi tekmi slavila z 32:28 (15:11).


Velenjska zasedba se je v velikem slogu prebila v četrtfinale tretjega najmočnejšega klubskega tekmovanja na evropskih tleh. Pred slabim tednom je v Rdeči dvorani tekmeca iz Banjaluke premagala za štiri gole, na povratni tekmi v BiH pa je prikazala izjemno prepričljivo predstavo in zanesljivo slavila zmago z 32:16.

Trikratni slovenski prvak v sezonah 2008/09, 2011/12 in 2012/13 je pred Borcem izločil še italijansko Sieno in finski Cocks.

Velenjčani so od prve do zadnje minute imeli vse niti igre v svojih rokah. Tako je bilo že na prvem dvoboju v Velenju, a so v zadnjih osmih minutah zaigrali medlo in zapravili lepo prednost sedmih golov.

V dvorani Borik v Banja Luki si tega niso privoščili, vseskozi so igrali zavzeto in zrelo ter izbrance nekdanjega slovenskega selektorja Veselina Vujovića zasenčili v vseh prvinah igre.

Velenjčani so si že po prvi polovici tekme priigrali šest golov prednosti (17:11), v drugem polčasu pa so zaigrali še bolje in vseskozi bili korak ali dva pred gostitelji ter jih potolkli do kolen.

Med varovanci Zorana Jovičića je bil najbolj učinkovit Domen Tajnik z osmimi goli, Matic Verdinek in Aleks Kavčič sta dodala po pet zadetkov.

FOTO: Jure Vodušek/RK Gorenje Velenje

Komentarji