Velika evropska zmaga Velenja

Velenjčane je ob 18. uri čakal nov evropski preizkus. V pokalu EHF so se merili HC Robe Zubri. Nocoj ob 18. uri so gostovali na Češkem in si priborili lepo zmago v prvem “polčasu” medsebojnega obračuna. Velenjčani so namrel zmagali s 26-31 in si tako priborili lepe možnosti za preboj v polfinale.


Velenjčani so v tekmo vstopili izjemno in hitro povedli s 0-4. Uvodno vodstvo sicer še ni zadostovalo za dokončni pobeg, saj so Čehi Slovence kmalu ujeli in se najprej približali na 5-6, nato pa še izenačili na 6-6. V preostanku prvega polčasa sta bili moštvi povsem izenačeni. Nekajkrat si povedli tudi domači, a zgolj za zadetek, saj jim Velenjčani prevelikega pobega niso dovolili. Slovenci so pred iztekom časa uspeli izenaliti in tako na prvi odmor odšli z remijem, 15-15.

Drugi polčas so gostje iz Velenja pričeli  izjemno strelsko serijo. Zadeli so kar šest zaporednih zadetkov in povedli s 15-21. V nadaljevanju polčasa so se domači poskušali približati, a brez uspeha. Velenje je celo še povečalo svojo prednost in vodilo celo z 8 goli prednosti (21-29), Čehi pa so poraz do konca le rahlo omilili.

Povratni obračun bo čez teden dni, v rdeči dvorani.

HC ROBE ZUBRI : RK GORENJE VELENJE 26 : 31

Komentarji