Velika Nedelja zmagovita na gostovanju pri Sevnici

V sklopu 1.B državne rokometne lige sta se nocoj ob 18.00, v Športni dvorani Sevnica, pomerili ekipi Sevnice in Velike Nedelje. 


Rokometaši Velike Nedelje so vodili skozi večino prvega polčasa, a do 19. minute so jim Sevničani dihali za ovratnik in bili enakovredni v igri. Potem, ko je Amel Fatić v 18. minuti poravnal na 7-7, so sledile temne minute za domače, ki so dobili 4 zaporedne zadetke. Nalet Velike Nedelje je prekinil šele Rok Kozole z zadetkom in sedemmetrovke (8-11). Gostje so nato priigrano vodstvo držali vse do polčasa. Izid prvega igralnega dela je postavil Domen Gerjović, ki je znižal na 10-13.

V drugem polčasu so gostujoči rokometaši še povečali naskok iz prvega polčasa. Prednost Velike Nedelje je rasla, ob razpoložen vratarju Ianu Mesarcu, pa je bilo delo za Sevničane še težje. V 44. minuti je Uroš Kosi postavil najvišjo razliko na tekmi (14-22) in prednost gostov je postala prevelika, da bi lahko Sevnica še računala na končno zmago. Velika Nedelja je v končnici nekoliko popustila in Sevničani so uspeli omiliti poraz. Končni izid je tako znašal 24-29 v korist gostov.

Najboljši strelec gostov je bil Matija Pandev s 7 zadetki, 6 jih je dodal Jan Mlač Černe. V vrstah Sevnice sta bila najbolje strelsko razpoložena Rok Kozole in Črt Pinterič, oba s po 5 zadetki.

Komentarji