VIDEO: Europa Donna Slovenija zbrala 3.703.505 nekdanjih tolarjev

Združenje Europa Donna Slovenija je od januarja do začetka marca v dobrodelni akciji zbirala stare tolarske bankovce, v kateri se jih je nabralo za 3.703.617 tolarjev oz. 15.454 evrov.
 

Europa Donna – Slovensko združenje za boj proti raku je od januarja do začetka marca v dobrodelni akciji zbirala stare tolarske bankovce, v kateri se jih je nabralo za 3.703.617 tolarjev oz. 15.454 evrov. Za posebno pomoč so poskrbeli tudi v rokometnem klubu Krim Mercator in Celje Pivovarna Laško, ki so za bolnice z rakom in njihove svojce odigrali dobrodelno tekmo.


Združenje Europa Donna Slovenija je 10. januarja 2019 pričelo s posebno dobrodelno akcijo Napolni nas z upanjem – Stari tolarji za nove začetke z namenom, da zbere dodatna sredstva za nadaljevanje in širitev programa ROZA za psihosocialno pomoč bolnic z rakom in njihovim svojcem. Po podatkih Banke Slovenije se v slovenskih domovih skriva še več kot 7 milijard tolarjev, pri čemer bankovce še danes lahko zamenjamo za evre.

“V Europi Donni Slovenija smo se odločili, da z dobrodelno akcijo obudimo nostalgijo na nekdanjo valuto in na drugačen način opozorimo na pomen psihosocialne pomoči za bolnice z rakom in njihove svojce, ki je enako pomembna kot medicinsko zdravljenje. Z zbiranjem tolarskih bankovcev smo zagotovo pritegnili pozornost in na ta način približali tudi tematiko psihosocialne pomoči, o kateri še vedno preredko govorimo na glas,” pravi Tanja Španić, predsednica Združenja Europa Donna Slovenije.

Dobrodelna akcija Napolni nas z upanjem – Stari tolarji za nove začetke je potekala od 10. januarja do 1. marca 2019. ROZA škatle za nekdanje tolarske bankovce so bile na voljo v 644 Mercatorjevih trgovinah, v poslovalnicah NLB in v Telekomovih centrih, mnoga podjetja so tudi sama organizirala zbirna mesta. Tolarski bankovci še vedno prihajajo po pošti na naslov Europe Donne Slovenija, kjer pravijo, da tolarske bankovce kadarkoli lahko pošljemo na njihov naslov in da jih bodo zamenjali za evre in namenili za program ROZA.

Prispevek o dobrodelni tekmi med RK Krim Mercator in RK Celje Pivovarna Laško si oglejte v spodnjem videu:

Komentarji