Naj igralec 22. kroga 1. NLB lige

V zadnjem krogu rednega dela lige NLB smo lahko spremljali nekaj izjemno zanimivih obračunov. Pred zadnjim krogom je bilo že znano, katere ekipe bodo igrale v končnici za prvaka, katere pa v končnici za obstanek.


Tokrat so bile vse ekipe dejavne v soboto, prvo tekmo pa sta odigrala Loka in Koper, ki se je končala z minimalno zmago Koprčanov. Aktualni državni prvaki iz Celja so gostovali v Dobovi in z zmago potrdili prvo mesto v končnici za prvaka. Veliko bolj napeto je bilo na tekmi med Ormožem in Ribnico, kjer smo lahko videli velik preobrat Vinarjev, ki so na domačem terenu v zadnjih minutah tekme prišli do pomembne točke. Krka je na domačih tleh klonila proti Mariborčanom, Velnjčani so na gostovanju v Ivančni Gorici zanesljivo ugnali Sviš. Veliko presenečenje 22. kroga lige NLB pa je bila zmaga Dola nad Trebanjci.

V izboru za naj igralca minulega kroga je znova vratar Mariborčanov Marin Đurica, ki iz tekme v tekmo kaže boljše predstave, na tekmi proti Krki je zbral kar 19 obramb. Ostali kandidati so Grega Grečič (9 golov), Rok Žuran (8 golov), Matic Verdinek (9 golov) in Gregor Klepej (9 golov).

Komentarji