Visoka zmaga Maribora

V mariborski dvorani Tabor sta se med seboj pomerila domača ekipa mariborskega Branika in gostje iz Dola TKI Hrastnik. Po nekoliko izenačenem prvem delu prvega polčasa so domači nato tekmo obrnili sebi v prid in tudi zasluženo slavili, 31 : 15.


V prvem delu prvega polčasa smo lahko spremljali zelo izenačeno igro, v kateri so bili v rahlo rezultatski prednosti domači rokometaši. V 11.minuti polčasa so gostje zaostajali zgolj za zadetek, ampak tega tempa niso več nadaljevali. Mariborčani so dvignili nivo in hitrost igre in Dolanom hitro pobegnili. Do konca polčasa so si uspeli priigrati sedem zadetkov prednosti, 14 : 7.

Kljub nekoliko višji prednosti prvega dela, Mariborčani v drugem niso počivali. Hitro so nadaljevali svojo igro ter si že v uvodnih minutah priigrali visoko prednost. Nekoliko oslabljeni in utrujeni Dolani se domači ekipi niso več uspeli približati, Mariborčani pa so še naprej uspešno polnili gostujočo mrežo. Tekma se je končala s slavjem domače ekipe, 31 : 15.

Pri domači ekipi so se med strelce vpisali skoraj vsi igralci; po 4-krat so zadeli Žabič, Celminš, Marušič, Jerenec inŠtumpfl, ponovno pa je ekipi veliko doprinesel Marin Đurica, ki je zbral 12 obramb, od tega kar dve 7-metrovki. Tudi pri gostih so se med strelce vpisali skoraj vsi rokometaši; največ tri zadetke je dal Matic Grušovnik.

V naslednjem krogu Mariborčani odhajajo na gostovanje v Ivančno Gorico, Dolani pa bodo gostili ekipo Rika Ribnice.

RK Maribor Branik : RK Dol TKI Hrastnik 31 : 15 (14 : 7)

RK Maribor Branik: Đurica, Žabič 4, Planinšek 1, Celminš 4, Marušič 4, Sok, Simončič, Jerenec 4, Velkavrh 3(1), Ranevski 2, Budja 2, Jerebie 2, Golik 1, Buneta, Štumpfl 4(1)

Trener: Marko Šibila

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 2(2)

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Brilej 2, Klepej 1(1), Ajdari 1, Grušovnik 3, Zore 2(1), Pintar 2, Gospodarič, Cigler, Ramič 1, Ribič, Jakopič, Simončič 1, Nunčič, Koprivc 2

Trener: Aleš Sirk

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 2(6)

Foto: FB/RK Maribor Branik

Komentarji