Vlado Šola: “Tekmo je prevesilo nekaj žog, nekaj lahkih zicerjev”

Na tekmi, ki je odločala o prvem mestu kvalifikacijske skupine 7 je Slovenija premagala Črno Goro in zadala domačinom prvi poraz po letu 2012  v znamenitem Športnem centru Morača v Podgorici (takrat so jih tu premagali Švedi). Ekipi sta na obeh straneh prikazali silovito borbo, v samem zaključku pa so bolj zbrani ostali fantje Uroša Zormana. Na črnogorski klopi je debitiral Vlado Šola, nekdanji odlični hrvaški reprezentančni vratar, ki je zamenjal Zorana Roganovića, kateri je odstopil po SP na Poljskem in Švedskem. Daljše poročilo tekme si lahko preberete tukaj.


Tekmo so bolje otvorili domačini, a so Slovenci ob zaključku prvega polčasa uspešno ujeli priključek. Izjemna atmosfera in borba sta se razvlekli vse do konca tekme, moštvo Vladimirja Šole pa je na koncu moralo priznati premoč gostom 29:32.

Vlado Šola, selektor Črne Gore: “Moram čestitati svojim igralcem na izjemni borbi. V 60 minutah so dali vse od sebe, kakor tudi nasprotniki. Tekmo je prevesilo nekaj žog, nekaj lahkih “zicerjev”. Manjkal nam je Miloš Božović, kar je bil za nas velik handicap. Imeli smo le nekaj dni, da se pripravimo na to tekmo, a sem zelo zadovoljen s prikazanim odnosom. Z rezultatom nisem zadovoljen, a delali bomo naprej. V nedeljo je zopet tekma s Slovenijo,” je povedal za Radio Televizija Crne Gore. 

“Cilj je, da poskušamo igrati hitreje, čeprav bo za to potreben čas. Za kaj takega potrebujemo široko klop, mislim pa, da so vsi dobro sprejeli moje zahteve. Smo kjer smo, imeli smo priložnosti, a jih nismo izkoristili. Nebojša Simić nam je deval priložnosti, branil je sijajno, a obramb nismo izkoristili. Razočaran sem nad rezultatom, vsekakor so tudi fantje, a jim bom vsekakor rekel, da so bili sijajni in gremo naprej. Definitivno verjamem v to ekipo.”

“Potrudili se bomo, da bomo boljši na drugi tekmi, a je vprašanje koliko si bomo opomogli. V Kopru bomo brez Simića, ki odhaja v Nemčijo, ker bo njegova žena rodila. To je velik handicap, slabša je sestava tudi, ker ni Božovića, s katerim bi dobili na širini in hitrosti. Priložnost bodo dobili igralci, ki niso v Morači imeli veliko priložnosti, verjamem tudi, da bo pritisk v Kopru manjši. Tukaj je bila polna dvorana, trudil sem se razbremeniti fante.”

Kaj pa je selektor povedal o rdečem kartonu Miloša Vujovića?

“Iskreno, nisem videl kaj se je zgodilo, a vsekakor ne želim komentirati sojenja. Bila je dobra tekma, ne želim, da bi jo na ta način kvarili. Žal mi je, da je Miloš dobil rdeči karton kar je bil handicap za našo ekipo.”

 

FOTO: Stefan Ivanović / RSCG

Komentarji