PREGLED DNEVA: Portugalci v Skopju boljši od Makedonije, Lekai potopil Švicarje

Z včerajšnjim dnem so se zaključile tekme tretjega kroga kvalifikacij za Evropsko prvenstvo 2024. 


SKUPINA 1

Po minimalni zmagi Turčije v Luksemburgu, je na sporedu ostala še tekma med Severno Makedonijo in Portugalsko. Obračun se je odvil v Dvorani Boris Trajkovski v Skopju. Gostje so bili večji del tekme v vodstvu, Makedonci so do edinega vodstva prišli le pri 1:0 in 20:19. Po drugem vodstvu domačinov, so goste stopili na plin in z delnim izidom 10:3 v svojo korist zaključili srečanje. Izkazal se je predvsem vratar Portugalske  Gustavo Capdeville (Benfica), ki je v vratih zamenjal nerazpoloženega Miguela Ferreiro. 

Portugalska 6
Severna Makedonija 4
Turčija 2
Luksemburg 0

 

SKUPINA 2 

Srbi so v Novem Sadu prišli do spektakularne zmage nad Norvežani, Finci pa so na domačem parketu premagali Slovake. Gostje so bili boljši nasprotnik skozi celoten prvi polčas (11:13), v drugem delu srečanja pa se je zgodba obrnila in finska vrsta je osvojila svoje prve točke (30:27).

Srbija 6
Norveška 4
Finska 2
Slovaška 0

 

SKUPINA 3

Po presenetljivem porazu Islandcev v češkem Brnu, so naslednji bili na vrsti Estonci in Izraelci. V Talinu so skozi celotno srečanje vodili domačini, ki gostom niso ponudili večjih možnosti, da bi jih rezultatsko ujeli. Najboljši strelec srečanja je bil Estonec Karl Toom, ki je zadel 11 od 15 poskusov.

Češka 6
Islandija 4 
Estonija 2 
Izrael 0

 

SKUPINA 4

V sredo so do zgodovinske zmage prišli Ferski otoki, ko so pred domačimi navijači slavili zmago nad Romunijo in s tem ohranili upanje o napredovanju. Včeraj pa so na nevtralnem terenu, v Nemčiji, odigrali tekmo Ukrajinci in Avstrijci. Avstrijci so bili boljši nasprotnik praktično čez celoten obračun, že na polčasu so vodili z 13:18. V nadaljevanju so to prednost le še višali, v 57. minuti pa vodili že za 11 zadetkov. Tekma se je končala pri rezultatu 31:38. 

Avstrija 6
Romunija 2
Ferski otoki 2 
Ukrajina 2

 

SKUPINA 5

Peta skupina se je precej zapletla. Ob nastanku skupine smo še bili mišljenja, da bo reprezentanca Hrvaške z lahkoto na samem vrhu, po treh krogih pa temu ni tako. 

Hrvaška 4
Nizozemska 4
Grčija 4
Belgija 0

 

SKUPINA 6

Reprezentanca Gruzije je v sredo povsem zlomila gostujoče Litvance, včeraj pa so doma izgubili Švicarji proti Madžarom. V prvem polčasu sta si ekipi večkrat izmenjali vodstvo, na odmor pa so s prednostjo dveh zadetkov odšli Madžari. Gostje so v drugem delu povsem nadigrali Švicarje, Mate Lekai pa je zabil kar 14 zadetkov. 

Madžarska 6
Švica 4
Gruzija 2
Litva 0

 

SKUPINA 7

Sreda je prinesla zmago moštvu Bosne in Hercegovine, ki je v Prištini bila boljša od Kosova z 22:25. Včeraj so v Podgorici na izjemno trdem gostovanju točke odnesli Slovenci, ki so v sami končnici tekme strli domačine 29:32.  

Slovenija 6
Črna Gora 4
Bosna in Hercegovina 2
Kosovo 0

 

SKUPINA 8

Francozi v svoji skupini nimajo težav. Na papirju najboljša reprezentanca Poljske (brez Francije) Galskim petelinom ni povzročala nobenih težav, saj so jih odpihnili z 10 goli razlike. Za tretje mesto sta se včeraj pomerili Italija in Latvija, obračun v Pescari pa je s +13 dobila Italija. 

Francija 6
Poljska 4
Italija 2
Latvija 0

 

Povratne tekme bodo že jutri in v nedeljo. Slovenija se bo v nedeljo, ob 18:30, v Kopru ponovno pomerila s Črno Goro. 

 

FOTO: Stefan Ivanović / RSCG

Komentarji