Vranješ optimističen pred tekmo z Dansko

Nocoj ob 20.30 slovensko reprezentanco čaka srečanje z Dansko. Obračun bo bržkone odločal o vrhu skupine A.


Ljubomir Vranješ, selektor Slovenije:
“Igrali bomo proti tekmecu, ki je dober skoraj na vsakem področju rokometne igre. Za nas bo to zahtevna tekma. Smo v dobri formi in samozavestni, da lahko Danski v soboto otežimo, da bi igrali svojo igro, na katero so navajeni. To bomo tudi poskušali storiti. Danska ni samo Mikkel Hansen. Gre za zasedbo s številnimi kakovostnimi rokometaši v napadu in obrambi. V golu imajo enega izmed najboljših vratarjev na svetu. Čaka nas zahtevna naloga, a ne dvigujemo bele zastave. V tekmo se podajamo z željo po zmagi.” 
 
Blaž Janc, rokometaš Slovenije:
“Če želimo premagati ekipo kot je Danska, moramo odigrati skoraj popolno tekmo. Proti Makedoniji smo naredili veliko dobrega, a moramo za dve točki proti Danski našo predstavo dvigniti na še višjo raven. Ključni bosta obramba in pol nasprotni napadi, s katerih moramo doseči čim več zadetkov. Ta dva dela igre bosta morala biti boljša kot na pretekli tekmi. Nasprotni napadi bodo tudi orožje Dancev. Za presenečenje potrebujemo zelo dobro tekmo.”
 
Gašper Marguč, rokometaš Slovenije:
“Nič nimamo za izgubiti, lahko smo sproščeni. V četrtek smo igrali v rahlem krču zaradi treme, ki jo prinaša prva tekma. Led smo prebili in osvojili prvi točki. V soboto bosta pomembni obramba in realizacija v napadu. Moramo izkoriščati lepe priložnosti za strel, ki smo si jih ustvarili proti Makedoncem. Verjamem, da si jih bomo tudi proti Dancem. Vse možnosti so odprte, gremo pa na zmago.”


Komentarji