Vujović doživel novi poraz v Ligi prvakov

V 5. krogu EHF Lige prvakov sta se srečala Aalborg Handbold in HC Vardar 1961. Danci so se uspešno maščevali Vardarju za edini poraz v letošnjem tekmovanju.


Ekipi sta se celotni prvi polčas izmenjevali v vodstvu, edino oprijemljivo prednost pa so rokometaši Aalborga dosegli po treh zaporednih golih pri rezultatu 12:12. Na polčas sta ekipi odšli z razliko 3 golov, bilo je 16:13. Vardar se za majhen zaostanek lahko zahvali Timurju Dibirovu, ki je dosegel 9 golov od skupno 13 Vardarja.

Po hudem pritisku Aalborga na začetku drugega polčasa, ko je semafor kazal že 21:14, je kazalo da bodo tekmo mirno pripeljali do konca. A se Vardar ni predal, brata Olivier in Alix Kavynn Nyokas sta dosegla nekaj pomembnih golov in svoje moštvo približala na le 2 gola zaostanka (29:27). A za kaj več je varovancem Veselina Vujovića zmanjkalo energije in po golu Jasperja Nielsena je bila usoda Vardarja zapečatena.

Z zmago tako Aalborg ostaja na vrhu skupine A, zbral je točko več od Montpelliera in Kiela, Vardar pa je s 5 točkami varno na 6. mestu.

Foto: EHF

Komentarji