Vujović: Nismo mi dobili najtežjega tekmeca, dobili so ga Madžari

Pred slovensko moško člansko reprezentanco sta v juniju kar dve akciji – kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2019 ter sredozemske igre, za kateri je selektor Vujović predstavil seznam igralcev, vabljenih na priprave.


Slovenska izbrana vrsta se bo prvič zbrala 2. junija v Zrečah, od koder bo tri dni kasneje odpotovala na Primorsko, kjer jo 9. junija čaka prva kvalifikacijska tekma za SP 2019 proti Madžarom, štiri dni kasneje ob 19. uri pa še povratni dvoboj v Veszpremu. V primeru uspeha se bo že devetič uvrstila na svetovno prvenstvo, na katerem bo lahko branila bron z minulega turnirja v Franciji.

Za vstopnice za tekmo v Kopru vlada izjemno zanimanje, zato vse ljubitelje rokometa pozivamo, da si svojo zagotovijo čim prej na vseh prodajnih mestih sistema Moje karte.

Že dva dni po koncu kvalifikacij se bo članska ekipa zbrala v nekoliko drugačni zasedbi, opravila mini priprave ter se podala v Tarragono, kjer bo od 23. junija do 1. julija nastopala na sredozemskih igrah, na katerih je doslej nastopila že petkrat in osvojila eno medaljo v moški kategoriji (1993 – bron). Slovenija se bo v prvem delu pomerila s Črno goro in Tunizijo.

Veselin Vujović: Madžarske zadeve niso prioriteta mojega dela. Govori se namreč, da naj bi se v ekipo vrnila Nagy in Ilyes, zaigral pa naj bi tudi nekdanji hrvaški reprezentant Sulić. Moja glavna naloga je, da svojo ekipo pripravim na najboljši možni način in da se prebijemo na svetovno prvenstvo. Imamo veliko priložnost za uvrstitev, prepričan sem, da si po naši kakovosti in minulih dosežkih to tudi zaslužimo.”

Na vprašanje ali je Slovenska reprezentanca dobila najtežjega tekmeca v kvalifikacijah je dejal: “Najtežjega? Zakaj tako gledate? To je narobe… Najtežjega tekmeca so dobili Madžari!”

SEZNAM REPREZENTANCE:

ČLANI, KVALIFIKACIJE ZA SP 2019

Koper, 9. junij, ob 20.00:
SLOVENIJA : MADŽARSKA

Veszprem, 13. junij, ob 19.00:
MADŽARSKA : SLOVENIJA

 

VIR in FOTO: RZS

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja