Žiga Urbič: Na koncu so točke ostale doma, kar je najbolj pomembno

Zanimiva tekma je bila tudi v Novem mestu. Domačini so odpor gostov uspeli streti šele v zaključku tekme. 


Mariborčani, ki so tekmo odprli odlično in hitro povedli. Domačini so se uspelo hitro vrniti in izenačiti. Konec prvega polčasa ni prinesel večjih sprememb. Veliko menjavanja v vodstvo tako da se je prvi polčas končal z izenačenim rezultatom. Gostje so tudi drugi polčas odprli odlično in si hitro priigrali lepo prednost. To so držali do zaključka tekmo, ko so jih Krkaši znova ujeli. Gostitelji pa so bili v končnici bolj zbrani. Eden izmed glavnih junak je bil vratar Krke Žiga Urbič, ki je v zaključku tekme ubranil dve sedemmetrovki in bil tako tudi proglašen za igralca tekme. Strelsko najučinkovitejša pri domačinih sta bila Jan Gorela in Andraž Kete, ki sta nasprotnikov mrežo zatresla 8-krat. Pri Štajercih je bil strelsko najuspešnejši Iulian Ernest Jerebie  s šestimi zadetki.

Žiga Urbič, MRK KRKAVesel sem zmage. Kar se prvega polčasa tiče mislim, da smo obrambo in napad odigrali dokaj trezno, v drugem polčasu se je zgodil padec, ki sem ga sam osebno pričakoval. Na koncu so, kar je najbolj pomembno, točke ostale doma.

Tadej Sok, RK Maribor Branik: “Za nami je prvi krog nove sezone, ki pa se na žalost ni odvil po naših željah. Trda obramba in preudarna igra v napadu na začetku je bila takšna, kot smo se dogovorili v garderobi. Tekmo smo imeli pod nadzorom do 45. minute, ko se nam je ponovno zgodil padec v igri. Izgubili smo nekaj žog in dopustili Novomeščanom, da so se vrnili v igro.”

Foto: Luka Bojanc/MRK Krka

Komentarji