Žiga Urbič: ”V Škofji Loki nas čaka izredno težko delo.”

Po odlični igri v prejšnjem krogu, ko so v Rdeči dvorani popolnoma presenetili Velenjčane, danes trebanjski Trimo čaka gostovanje pri Urbanscape Loki.


Trebanjci so po katastrofalni uvodni tekmi državnega prvenstva, v Ivančni Gorici jih je popolnoma nadigral novinec SVIŠ, nato formo malenkost le dvignili. Začeli so nizati zmage, nakar so jih v Kopru presenetili Koprčani. Ekipi sta se takrat (Koprčani še pod vodstvom Petra Mičovića), razšli z remijem. Trebanjci so sicer pokazali borben rokomet, ampak zgolj za točko. Potem pa je sledil rahel padec ali pa popolna premoč nasprotnika. V naslednjih treh krogih so izgubili proti Celju, Mariboru in Ribnici, v prejšnjem, 9.krogu, pa smo videli popolnoma novo igro. V Rdeči dvorani so presenetili in razorožili velenjske ose. Velenjčani na tak pristop niso bili pripravljeni, ampak jim je na koncu le uspelo iztržiti točko.

Trebanjci trenutno zasedajo 8.mesto lestvice in imajo po devetih odigranih tekmah 3 zmage, 4 poraze in 2 remija. Danes se bodo pomerili proti petouvrščeni Loki, ki ima po devetih odigranih tekmah 5 zmag in 4 poraze. Vendar pa je to zgolj gola statistika. Ekipi sta popolnoma enakovredni, o zmagovalcu bo pa vsekakor odločala sama igra.

Pred samim obračunom pa je bil nekoliko zaskrbljen tudi trebansjki vratar Žiga Urbič“Po težkem gostovanju v Velenju, nas v naslednjem krogu čaka še eno. Tokrat se odpravljamo v Škofjo Loko. Že iz preteklih tekem vemo, da ima ekipa zelo hitro igro v napadu in borbenost v obrambi, zato nas čaka izredno težko delo. Popraviti moramo napake, ki smo jih delali v preteklih tekmah in ta napredek prenesti na igrišče, saj si le tako lahko priigramo željen rezultat. Imamo nekaj problemov s poškodbami, ampak to ne sme biti izgovor za slabšo predstavo. Na tej tekmi nismo favoriti, vendar se bomo potrudili, da pokažemo našo najboljšo igro in nasprotnika presenetimo. Povabil bi vse trebanjske navijače, da pridejo navijati za nas, v soboto ob 20. uri v Škofjo Loko. Mi pa vam obljubljamo borbo do zadnjega piska.”

RD Urbanscape Loka : RK Trimo Trebnje

sobota, 17.11., ob 20.uri

Pripravila: M Fišter

FOTO: Matia Ščukovt/RD Koper

Komentarji