Zmaga na obalo

V 9. krogu 1. ženske rokometne lige sta se  v zeleni skupini pomerili ekipi RK Olimpija in Ž.U.R.D. Koper.  Prvi polčas je kazal na premoč Ljubljančank. V drugem delu tekme pa se je zgodil preobrat. Ekipi sta bili vedno znova izenačeni, a tempo so tokrat narekovale Primorke.


Zmajčice so hitro povedle in lepo prednost držale do konca prvega dela tekma. Takrat je rezultat znašal 16 – 13. V nadaljevanju so Primorke z aktivnejšo igro rezultat izenačile (17 – 17). V 39. minuti je za prvo vodstvo Koprčank zadela Monika Martič, kmalu pa je Zala Kuralt izid ponovno izenačila. Kljub temu da sta bili ekipi od tega trenutka dalje enako močni, so tempo nekoliko diktirale rokometašice z obale. V 49. minuti so se gostujoče oddaljile že za 2 gola, kar je bilo tudi do sedaj njihovo najvišje vodstvo tega obračuna. V 59. minuti so Primorke povečale vodstvo še za en gol. Glede na prvi del tekme so tako  na koncu nepričakovano slavile Koprčanke. Izid pa je znašal 24 – 27.

Najuspešnejše strelke tega obračuna so bile srednja zunanja igralka domače ekipe Zala Kuralt (7), srednja zunanja igralka zmagovalne ekipe Gaja Soršak (6) in njena klubska kolegica Vanja Marič (6)

 

FOTO: Din Čikotić

 

Komentarji