Derbi 1.B lige pripadel Škofljici

Na derbiju 1.B rokometne lige sta se v Škofljici pomerila MRK Ljubljana in ŠRD Škofljica. Škofljičani so želeli ogroziti prvo mesto Ljubljančanov, ki ga držijo že nekaj časa, v srečanje pa so se spustili previdno, vedoč, da jih je MRK Ljubljana v aktualni sezoni dvakrat že ugnala. Tokratni obračun se je razpletel drugače in domači so slavili z 29-25.


Takoj od uvoda v tekmo smo bili priča izenačenemu rokometu, ki priteče vodilnima moštvoma slovenskega drugoligaškega rokometa. Mini seriji Škofljičanov, ko sta v 11. in 13. minuti zadela Luka Kljun in Aljaž Lešek, so gostje odgovorili z goloma Matevža Jakliča in Urha Borisa Novaka, ki sta tako izid poravnala na 7-7. Do nekoliko konkretnejšega vodstva je Škofljica prišla v zadnji tretjini polčasa. Juš Rot je z dvema zaporednima goloma postavil izid 14-10. Prednost so gostitelji zadržali do odmora na katerega so odšli s +2 (18-16).

MRK Ljubljana je v drugem polčasu lovila zaostanek, a bila pri tem neuspešna. Škofljičano so vseskozi vodili za 2, 3 ali 4 zadetke, Ljubljančani pa jim bližje niso prišli. V zadnjih deset minutah tekme smo videli zelo malo zadetkov in Matija Gliha je že v 56. minut postavil rezultat srečanja (29-25).

Glavni domači junak je bil Aljaž Lešek s 6 zadetki. Za MRK Ljubljano sta jih 5 prispevala Novak in Jaklič.

Foto: ŠRD Škofljica

Komentarji