Šandor in Ozmec zrežirala domačo zmago

Ob 16.30 so se v Večnamenski dvorani Gorišnica pomerili rokometaši RD Moškanjci Gorišnica in RK Črnomelj. Obe moštvi zavzemata spodnji del lestvice 1.B lige in sta trenutno v bitki za obstanek. 


V Moškanjcih smo spremljali izredno izenačen prvi polčas. Ob igri gol za gol se nobena ekipa ni odlepila od druge. Domači so sicer v momentih ušli na +2, a tega manjšega pobega niso uspeli kapitalizirati. Prvič jim je to uspelo v 14. minuti, ko je Žiga Zupančič zadel za 8-6, drugič pa v 21., ko je Žan Ozmec Moškanjce popeljal do prednosti z 11-9. Kot rečeno pa so se gostje iz Črnomlja obakrat vrnili v igro. Polčas se je končal z izenačenim izidom, 15-15.

V drugem polčasu so bili gostitelji še nekoliko konkretnejši. Ob uvodnem naletu v prvih pet minutaj drugega polčasa so povedli s 20-16, nato pa le še povečevali prednost. Ta je bila največja v 39. minuti, ko je Domen Lorenčič povišal na 25-18. Črnomelj se je poskušal vrniti v igro, a je bil pri tem neuspešen, še najbližje je bil v 52. minuti po zadetku Gregorja Starihe (29-27). Končni izid tekme je iz sedemmetrovke postavil Urh Emeršič, ko je znižal na 33-30, nato pa je sirena označila konec tekme.

Junaka domačega moštva sta bila Nejc Šandor (13 golov) in Žan Ozmec (11 golov), ki sta skupaj zaslužna za več mot dve tretjini zadetkov Moškanjcev. Pri Črnomlju se je najbolj izkazal Emeršič z 10 zadetki.

Foto: RD Moškanjci Gorišnica

Komentarji