Domen Pahulje: “Šli smo iz napake v napako in pustili slab vtis”

Derbi 4. kroga med RD Riko Ribnica in RK Gorenje Velenje je prinesel tekmo, od katere smo si vsi obetali malce več. Na koncu so se zmage veselili Velenjčani, ki so tako potrdili 2. mesto na lestvici in se Celjanom pred derbijem približali na 3 točke zaostanka.


Po tekmi je svoje misli strnil Emir Taletović, vratar Gorenja Velenja, ki je z 18 obrambami navdušil gostujoče navijače, ki so svoj klub prišli podpirati v Ribnico: “Če bi gledali samo rezultat, bi rekli, da je bila to lahka zmaga, kar pa ne drži. Nismo popuščali skozi celotno tekmo, saj smo vedeli, da če le malenkost popustimo nas bo domačin ujel. V nekem trenutku smo naredili nekaj napak in Ribničani so takoj znižali razliko. Ekipa je ponovno dodala plin in občutno razliko nam je uspelo obdržati do konca. V obrambi so fantje resnično odigrali maksimalno in so mi bili v veliko pomoč, v napadu pa nam je tudi vse steklo in tako iz Ribnice odhajamo zadovoljni in z dvema točkama.”

Da so Ribničane pokopale lastne tehnične napake pa je ugotovil Domen Pahulje, ki s predstavo v Velenju ni bil zadovoljen: “Zavedali smo se, da nas je čakala težka tekma. Prvih dvajset minut smo držali enakovreden tempo z gosti, nato pa smo naredili nekaj tehničnih napak in Velenjčani so naredilo občutnejšo razliko. Drugi polčas smo naredili še več napak, kar so gostje do dobra izkoristili in predvsem s hitrimi protinapadi razliko povečali celo na 8 golov. Pred koncem tekme smo sicer uspeli nekoliko omiliti poraz, vendar vseeno pustili slab vtis.”

Velenje naslednji vikend čaka derbi proti Celjanom, na katerem lahko svoj zaostanek za 1. mestom zmanjšajo le na točko. A Celjani imajo seveda drugačne načrte. Kapetana obeh ekip sta pripravila tudi stavo pred tekmo – kakšno? Preberite TUKAJ.

Gorenje se je odlepilo Ribnice, blizu Celju

 
Komentarji