Finančne težave odnesle Bregarja in Mavsarjevo

Konec meseca marca so se nad madžarskim klubom Siófok KC zgostili temni oblaki. Finančna kriza je s seboj odnesla skoraj celotno postavo, poslavlja pa se tudi strokovni kader z nekdanjim selektorjem slovenske reprezentance, Urošem Bregarjem. 


János Fodor, generalni direktor kluba: “V zadnjih nekaj tednih smo morali upoštevati številne dejavnike, da smo sprejeli svoje odločitve. Naš cilj je trajnostno delovanje rokometa v Siófoku. Svoja sredstva moramo prerazporediti za delovanje klubske infrastrukture, delovanje naših zalog in varno preživetje ljudi, ki delajo v klubu. Z namenom ustvarjanja ekonomske stabilnosti smo z večino dosedanjih igralk sporazumno prekinili pogodbo. Kíra Wald, Laura Lapos in Lili Herczeg bodo še naprej del našega kluba. V prihodnjem obdobju se želimo zanašati na našo ponudbo in madžarske igralke. Trenutno poteka oblikovanje okvirnega in strokovnega kadra za prihodnje leto.”

V prihodnje bodo pri madžarskemu klubu delovali le z domačimi igralkami, posvetili se bodo predvsem svoji mladinski zasedbi. Trenutno se Bregarjeva zasedba nahaja na 6. mestu (od 14) madžarske lige, v Ligi Evropa pa se je letos prebila med najboljših osem. Za naslednjo sezono bodo cilji vsekakor nižje zastavljeni – obstanek v 1. madžarski ligi. 

Slovenski strokovnjak na srbski klopi nam je povedal, da se bo v prihodnje še bolj poglobil v delo pri izbrani vrsti Srbije, med drugim bo po novem bolj vpleten tudi v delo z mlajšimi generacijami. 

Slovenska reprezentantka in Bregarjeva izbranka Tamara Mavsar se vrača v objem slovenskih prvakinj.  

 

 

Komentarji