TOP8: Začenja se atomski rokomet

Sreda in četrtek sta rezervirana za spektakularne četrtfinale Lige prvakov. EHF naziv “Match of the week” je tokrat pripadel četrtkovem obračunu med Veszpremom in Kielcami.  


SPR Wisła Płock – SC Magdeburg
10. maj, ob 18:45

Ti dve ekipi sta se nazadnje pomerili leta 2021 v polfinalu Lige Evropa, zmaga s 30-29 pa je nemški zasedbi prinesla finale z Berlinčani. Poljaki so v prejšnjem krogu, po dveh izjemnih tekmah, s skupnim rezultatom 62-61 domov poslali Nantes. Bezjak je s svojimi zasedel drugo mesto v skupini A in tako preskočil osmino finala. To bo Plockov debitantski nastop med najboljšimi osmimi v Ligi prvakov, Magdeburg bo odigral svoje četrto četrtfinale. Pri Nemcih bodo vsekakor pogrešali poškodovana Omarja Ingi Magnussona in Magnusa Saugstrupa.

  

THW Kiel – Paris Saint-Germain Handball
10. maj, ob 20:45

Trenutno najvišje postavljeni nemška in francoska ekipa. Parižani so si v skupinski fazi pokorili A skupino in se uvrstili direktno v četrtfinale. Kiel je v prvem krogu na izpadanje izločil Dinamo Bucuresti s skupnim rezultatom 72-60. To bo že tretja sezona zapored, da se v izločilnih bojih srečata nemški in francoski gigant – Pariz je slavil 2021 po rezultatu 63-59, “zebre” pa so bile boljše lansko leto s 63-62. Po končani letošnji sezoni bodo severno nemško mesto zapustili Miha Zarabec (Wisla Plock), Niklas Landin (Aalborg) in Sander Sagosen (Kolstad). Pri Parižanih bo še vedno manjkal Nikola Karabatić

 

Telekom Veszprém – Łomża Industria Kielce
11. maj, ob 18:45

To je bilo prvič, da si je moral Veszprem zagotoviti mesto med najboljšimi osmimi z osmino finala. V prejšnjem delu so madžarski prvaki pometli z njihovimi domačimi rivali iz Szegeda. Kielce so bile druge v skupini B in se tako direktno uvrstile v četrtfinale. Moštvi sta se nazadnje pomerili v lanskoletnem polfinalu, takrat je slavila četa Talanta Dujšebajeva s 37-35. Nedim Remili je letošnjo sezono pričel pri poljskih prvakih, februarja pa se je preselil v Veszprem. To bo njegova prva tekma z Madžari v Ligi prvakov.  

 

GOG Håndbold – FC Barcelona HB
11. maj, ob 20:45

Prvi nastop v četrtfinalu Lige prvakov proti 22. nastopu v Ligi prvakov! V letošnji izdaji najmočnejše lige je GOG izločil sorojake iz Aalborga, Katalonci pa so na 14 tekmah skupinskega dela zabeležili 13 zmag in en remi. Špansko moštvo Antonia Carlosa Ortege še ni izgubilo tekme LP od novembra 2021, v (španski) ASOBAL ligi pa so na 26 tekmah zabeležili prav toliko zmag…

 

FOTO: Slavko Kolar

 

Komentarji