Krka prizadejala Izoli še deseti poraz

Na prvi tekmi 11. kroga ženskega državnega prvenstva sta se v okviru modre skupine pomerili ekipi Krke in Izole. Rokometašice iz Novega mesta so upravičile vlogo favorita in prizadejale še 10. poraz Izolčankam.


Krka Novo mesto : Trgo ABC Izola 26:20 (15:8)
Barukčić 10, Vrček 5; Treven 5, Nadarević 3

Novomeščanke so z dvema zadetkoma Alje Vrček povedle z 2:0. Po 6. minutah tekme je prednost narasla že na 4 zadetke (5:1). Domača vratarka Karin Kuralt je v prvih 9 strelih zbrala kar 6 obramb (9:3).

V 18. minuti so se rokometašice Krke odlepile že na visokih 6 golov prednosti (11:5). Do odmora pa je zaostanek Izole še dodatno narasel, ekipi sta polčas namreč zaključili z rezultatom 15:8.

Na uvodu drugega dela srečanja so sledile številne izključitve na domači strani, toda tudi to ni obradilo sadov pri Izolčankah. V 45. minuti je razpoložena Ivona Barukčić svojo ekipo popeljala na 8 golov razlike (22:14).

Ekipi sta se v zadnjih 10 minut obračuna podali z visokim vodstvom Krke (24:16), časa za kakšen preobrat Primork pa je bilo vse manj. 3 zaporedni zadetki Izole so sicer vnesli nekaj upanja, toda le za kratek čas. 7 minut dolg strelski pot Krke, za katerega je glavno vlogo prevzela gostujoča vratarka Nikolina Stojičić, je prekinila Neža Dokl.

Rokometašice Krke so na koncu slavile s 26:20 in tako vpisale 5. zmago v aktualnem prvenstvu.

 

Komentarji