PREGLED DNEVA: Španija, Švedska in Francija že v četrtfinalu

Včerajšnji drugi tekmovalni dan v skupini 1 in skupini 2 je prinesel zmagoslavje Francije, Španije, Švedske, Madžarske, Poljske in Portugalske. Španija, Francija in Švedska so si z današnjimi zmagami že zagotovile nastop v četrtfinalu.


Kapverdski otoki : Portugalska 23:35(12-14)

Portugalci, ki so bili zanesljivi favoriti za zmago so se v prvem polčasu sicer še lovili, na koncu pa prišli do zanesljive zmage. V zadnji tekmi skupine bodo proti domačinom Švedom iskali zmago in napredovanje v četrtfinale. Najboljši strelec pri ekipi Portugalske je bil Rodrigues, ki je zadel 9krat, 5 zadetkov pa je dodal Iturriza.

Španija : Slovenija 26:31(15:15)

Poročilo tekme tukaj.https://rokomet.net/kljub-dobri-igri-spanci-premocni-za-slovence/

Brazilci in Madžari so odigrali zelo izenačeno tekmo, kar priča tudi rezultat prvega polčasa. Brazilci so dobro parirali visokim Madžarom, vendar kaj več kot tesen poraz jim ni uspel. Madžari z zmago ostajajo v igri za četrtfinale. Najbolj razpoložen strelec na tekmi je bil Mate Lekai, ki je dosegel 7 zadetkov.

Iran : Francija 29:41(14:18)

Francozi so z lahkoto upravičili vlogo favorita in prišli do visoke zmage. Izbranci Veselina Vujovića so se favoriziranim tekmecem sicer v prvem delu dobro upirali, nato pa je do izraza prišla kvaliteta. Francozi so se z zmago že uvrstili v četrtfinale. Za prvo mesto v skupini se bodo v nedeljo pomerili s Španci.

Črna gora : Poljska 20:27(8:11)

Poljaki so prikazali čvrsto igro in dobro obrambo, saj so tekmecem dovolili le 20 zadetkov. V primeru zmage Slovenije nad Črnogorci, pa se bodo morali zadovoljiti s skromnim 4. mestom v skupini 1. Za Poljake je 6 zadetkov dosegel Pavel Jedraszcyk, pri Črnogorcih pa je 6 zadetkov dosegel Miljan Vujović.

Islandija : Švedska 30:35(16:17)

Skandinavski derbi so prepričljivo dobili domačini Švedi, ki s hitro igro kaznujejo vsako napako nasprotnika. Švedi so si z zmago že zagotovili prvo mesto v skupini in čakajo na poraženca dvoboja med Francijo in Španijo. Najboljša strelca tekme sta bila z 8 zadetki Lukas Pellas in Bjarki Mar Elisson. Islandci morajo za četrtfinale premagati Brazilce in upati na poraz Portugalcev na tekmi s Švedi.

FOTO: IHF

Komentarji