Mesec marec v znamenju rokometa po celem svetu!

Kaj vse se bo godilo v svetu rokometa na globalni sceni v mesecu marcu?


Moške članske zasedbe bodo prvič v akciji po januarskem Svetovnem prvenstvu. Reprezentance se bodo pomerile na kvalifikacijskih tekmah za kontinentalna prvenstva. Slovenci se bodo v okviru kvalifikacij za EHF EURO 2024 pomerili proti Črni Gori, ki je pred kratkim dobila novega selektorja.  Španija, Nemčija, Danska in Švedska pa se bodo pomerile v okviru EHF EURO Cupa (Špa : Šve – 8. marec, Dan : Nem – 9. marec). 

Ženske članske reprezentance bodo začele s pripravami in pripravljalnimi tekmami za prihajajoče kvalifikacije za letošnje svetovno prvenstvo. Slovenke se bodo v okviru priprav kmalu pomerile s Slovakinjami. Na Nizozemskem se bodo v mestu Eindhoven na pripravljalnem turnirju srečale Norvežanke, Danke, Nizozemke in Čehinje. Prav tako se bodo v okviru priprav na trismernem turnirju pomerile Poljakinje, Nemke in Madžarke. Slovenske nasprotnice Italijanke se bodo na pripravljalnem turnirju pomerile z izbranimi vrstami Portugalske, Španije in Kapverdskimi otoki.

Na Kostariki se bodo za zadnje mesto na mladinskem Svetovnem prvenstvu poleg domačinov potegovale še Avstralija, Kuba, Velika Britanija in Gvineja. Slovenci so se na prvenstvo, ki bo potekalo junija in julija v Grčiji in Nemčiji, že uvrstili. 

Na klubski ravni se zaključujeta skupinska dela Lige prvakov in Lige Evropa, potniki v izločilne boje bodo znani že v prvem tednu marca. Osmina finala moškega in ženskega najelitnejšega tekmovanja se bodo začela v zadnjih dveh tednih marca. Prav tako se bodo za oba spola kmalu začeli izločilni boji v Ligi Evropa. 

Bahrajn bo gostil 39. edicijo klubskega Zalivskega (Azijskega) prvenstva, ki bo potekalo med 8. in 17. marcem v Khalifa Sports City. Pomerile se bodo najboljše ekipe Kuvajta, Katarja, Arabskih Emiratov, Omana, Bahrajna in Savdske Arabije. 

Na Azijskem prvenstvu v rokometu na mivki se bodo med 10. in 19. marcem reprezentance pomerile na Baliju v Indoneziji. Prav tako bo turnir v rokometu na mivki potekal v Tuniziji (11. in 12. marec) kjer se bodo poleg domačink predstavile še Švedinje in Francozinje. 

Komentarji