Miha Zarabec prvič v karieri na vrhu Evrope!

Rokometno leto in sezona 2019/2020 v Ligi prvakov sta danes doživeli svoj epilog. Po včerajšnjih zmagah Kiela in Barce sta se ekipi veselili uvrstitve v veliki finale najkakovostnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Generalko sta pred velikim finalom odigrala Veszprem in PSG, kjer so tekmo za tretje mesto zmagali Francozi. V velikem finalu so se tako pomerili štirje slovenski legionarji in sicer za Kiel Miha Zarabec, slovenski trio pri Barci pa so predstavljali Domen Makuc, Blaž Janc in Jure Dolenec.


Začetek tekme je bil po pričakovanjih izenačen. Makuca, ki je bil včeraj v kadru Barce, je danes zamenjal slovenski reprezentant Jure Dolenec, ki je v prvi minuti zapravil strel s sedmih metrov. V začetnih minutah so zadetek prednosti uspevali zadrževati rokometaši Kiela, v 9. minuti pa so Nemci prvič na tekmi povedli s +2. Četa Filipa Jiche je večino prvega polčasa delovala bolje od Barce, ki je zapravljala preveč priložnosti.

Španci so s težavami prihajali do priložnosti mimo visokih obrambnih stebrov Pekelerja in Wiencka. Dobra obramba in hitri prehodi v protinapad je bil recept Nemcev za dobro igro v prvem polčasu in tako so v 19. minuti z golom Pekelerja povedli že s +4. Zdelo se je, da so Španci prišli v črne minute, a so z ekspresno serijo 3:0 hitro nadoknadili zaostanek in prednost Nemcev je znašala le še zadetek (13:12). Do konca prvega dela srečanja smo videli nekaj izenačenih minut, na koncu pa juriš Nemcev, ki so z dvema zaporednima goloma in obrambama Landina na odmor odšli s prednostjo treh golov (19:16).

Nemci so sijajno stopili tudi v drugi polčas. Barca je imela znova obilico težav z doseganjem zadetkov-v osmih minutah drugega polčasa so uspel zadeti le dvakrat. Kiel je na drugi strani uspešno rešetal mrežo Barce. Pri rezultatu 21:18 je z minuto odmora reagiral trener Barce Xavier Pascual Fuertes. Španci so uspeli priti do priložnosti, a je svoja vrata v vrstah Kiela zaklenil Niklas Landin. Danski reprezentant je ubranil nekaj stoodstotnih priložnosti in v delirij spravljal Katalonce.

V sredini drugega polčasa Nemci kar 5 minut niso zadeli, kar pa niso znali izkoristiti rokometaši Barcelone. Vodstvo Nemcev je ohranjal Niklas Landin in prednost Kiela v 21. minuti je ostajala 4 gole (27:23).  Barca je imela v 27. minuti s strelom s sedmih metrov priložnost za znižanje zaostanka na dva gola, a je žoga pristala v prečki nemškega gola. Na drugi strani so z dvema zaporednima goloma Nemci pokopali upe Barce in se že dve minuti pred koncem srečanja veselili zmage nad Katalonci. Končni rezultat tekme je znašal 33:28.

EHF LIGA PRVAKOV FINAL4, FINALE

Torek, 29. december, Köln (Lanxess Arena)
THW Kiel : Barcelona 33:28 (19:16)

 

Komentarji