Novomeščanke morale priznati premoč Celjankam

Rokometašice ŽRK Z’dežele so v 14. krogu ligaškega tekmovanja premagale nasprotnice iz Novega mesta. Domačinke, se z devetimi zmagami nahajajo na tretjem mestu, so bile od četrtouvrščenih nasprotnic boljše z rezultatom 27-24.


Domačinke so odlično otvorile tekmo ter s štirimi zaporednimi uvodnimi zadetki po šestih minutah Novomeščanke prisilile v prvo minuto odmora (4-0). Gostujoče rokometašice so se v nadaljevanju pobrale ter se do 17. minute približale na dva gola zaostanka (7-5). Celjske rokometašice so se s tremi zaporednimi zadetki oddaljile na +5, rokometašice iz Novega mesta pa se niso predale ter do polčasa ponovno zaostanek znižale na -2. Ekipi sta na odmor odšli ob rezultatu 13-11.

Uvod v drugi del tekme je pripadel Celjankam, ki so si do 34. minute priigrale prednost petih zadetkov (17-12). S kakovostno predstavo so nadzirale dogajanje na igrišču ter svojo prednost uspešno ohranjale tekom celotnega srečanja. Gostujoče rokometašice kljub dobri igri v končnici srečanja niso uspele pripraviti presenečenja, kar jih je prisililo v to, da so domačinkam priznale premoč ter vpisale osmi poraz v sezoni. Obračun v knežjem mestu se je končal z rezultatom 27-24.

V taboru Celjank se je pod 7 zadetkov podpisala Erin Novak, enako število golov pa sta pri nasprotnicah dosegli Alja Vrček in Angela Rudman. Pomemben delež k temu, da je zmaga ostala doma, je s 15 obrambami prispevala vratarka domačink Tajda Tripkovič.

FOTO: Maja Adam

Komentarji