Slovenke preko Italije četrtič zapored na svetovno prvenstvo

Slovenska izbrana vrsta je bila pred tekmo le za korak oddaljena od svetovnega prvenstva, ki bo med 30. novembrom in 17. decembrom na Danskem, Norveškem in Švedskem. Na prvi kvalifikacijski tekmi v italijanskem Chietiju so bile varovanke Dragana Adžića, kljub številnim zdravstvenim odsotnostim vodilnih rokometašic s preteklega evropskega prvenstva, od gostiteljic uspešnejše z rezultatom 31:25.


Prvi gol na srečanju je iz levega krila zabila Ema Abina, kmalu za tem je s tremi zaporednimi zadetki za Slovenijo svojo levico ogrela še Alja Varagić. V sami uverturi je odlično deloval centralni blok v navezi Gros-Klemenčič, ki ga je iz gol črte dopolnjevala nova okrepitev Krim Mercatorja, Maja Vojnovič. V nadaljevanju tekme je črnogorski strokovnjak na slovenski klopi opravil veliko različnih rotacij na položaju centralnih blokerk. Najtrši oreh za slovensko obrambo je bila ponovno Osarosemwen Bevelyn Eghianruwa, ki je v prvem polčasu dosegla 5 zadetkov. Na slovenski strani jih je prav toliko dosegala kapetanka Ana Gros, še dva več pa Alja Varagić. Prvih 30 minut se je končalo ob rezultatu 18:13

Tudi drugi polčas so veliko bolje odprle domačinke, ki jim je v uvodnih desetih minutah uspel delni izid 6:1 (24:14) in s seboj odnesel še zadnje dvome o današnjem zmagovalcu. Slovenske rokometašice so ponovno upravičile vlogo favoritinj in se prebile že na četrto zaporedno svetovno prvenstvo, ki bo od 29. novembra do 17. decembra potekalo na Danskem, Norveškem in Švedskem. Zmaga je ostala na Kodeljevem, na semaforu je pisalo 33:21.

SLOVENIJA – ITALIJA 33:21 (18:13)
Slovenija: Klemenčič, Gros 6, Marković, Stanko 5, Abina A. 2, Vojnovič, Ljepoja 1, Černigoj, Varagić 8, Pandžić, Lazović 2, Svetik 1, Tripkovič, Hrvatin 2, Gomilar Zickero 3, Abina E. 3.

Po tekmi se je od reprezentančnega dresa poslovila vratarka Branka Zec.

 

 

 

 

 

 

Komentarji