URADNO! Peter Mičović NI VEČ trener Kopra – slabi rezultati ali še kaj drugega?

Koper po 5. krogu (odigrana tekma manj – proti Celjanom še niso igrali) na lestvici zaseda ZADNJE mesto. Včeraj so Koprčani osvojili svojo prvo točko v prvenstvu proti ekipi, ki v letošnji sezoni še zdaleč ni na lanskem nivoju – RK Trimo Trebnje (več o tekmi TUKAJ) in to je bila kaplja čez rob, zato je Peter Mičović odstopil s položaja glavnega trenerja RD Koper.


Mičović je postal trener v Kopru pred približno 3 meseci, ko je stopil v velike čevlje slovenskega selektorja Veselina Vujovića. Zadal si je nalogo, da “ekipo naredim homogeno in da rezultatsko presežemo lansko 4. mesto“.

Do razhoda je prišlo zaradi evidentne rezultatske krize, ki traja v Kopru že od prvega sodnikovega žvižga te sezone. Po Mičovićovem mnenju je temu botrovalo: “poškodba Vlaha in Rapotca in Poklarja, za tem so se začeli pojavljati tudi dvomi – tako pri meni kot pri drugih – zato smo se na koncu tudi razšli“, je za Rokomet.net dejal Peter Mičović.

V klubu še o nastali situaciji ne dajejo izjav.

ODNOS TRENER-IGRALCI

Poleg rezultatskih neuspehov, ki ob pogledu na lestvico kar sekajo v oči – Koper namreč zaseda zadnje mesto – v Bonifiki Mičoviću ni šlo čisto vse po načrtu. V izjavi za ŠD Šport je dejal, da je zadovoljen z odnosi, ki jih ima oziroma je imel z igralci, a temu ni čisto tako. Po zanesljivih informacijah smo izvedeli, da je Uroš Rapotec opravljal vlogo “pomočnika trenerja” odkar se je poškodoval, saj s svojimi izkušnjami lahko mladim fantom veliko pomaga. Njegova beseda pa je zadnje čase pri fantih veliko bolj zalegla, kot beseda glavnega trenerja.

ODNOS TRENER-NAVIJAČI

Bilo bi krivično, če bi se postavili na katero koli stran, a vseeno je prav, da izveste tudi, kaj se je dogajalo na relaciji trener-navijači. Dvanajsti kopra (organizirana navijaška skupina) so BOJKOTIRALI gostovanje v Velenju. Razlog je “katastrofalna komunikacija s trenerjem“.

Spodnja objava na uradni FB strani Dvanajstih kopra pove vse. Je njihova zahteva prevelika?

 

KAKO NAPREJ?

Mičović je sicer ostal brez trenerske službe in je zaenkrat “prost na trenerskem trgu dela”. Še naprej pa bo opravljal službo učitelja na OŠ Ankaran.

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov
FOTO: RD Koper

Komentarji