Grošelj: Maribor nas lahko hitro kaznuje

V soboto, 5. oktobra, bodo celjski rokometaši gostovali v Mariboru. Gre za štajerski derbi, ki bo odigran v dvorani Tabor. Celjani so se že večkrat opekli na gostovanjih v Mariboru, nenazadnje se je dvoboj dveh ekip v dvorani Tabor končal z delitvijo točk.


Maribor je na edini domači tekmi letos premagal v Velenjčane in trikrat tesno izgubil v gosteh (Krka, Ribnica, Koper). Celjani so na drugi strani v Ligi NLB do sedaj prikazali izjemno prepričljive predstave, nov zahteven test pa je pred njimi v soboto, ki ga želijo seveda v celjskem taboru dobiti.

Celjski vitezi so si lahko v minulem tednu malce oddahnili in imeli krajši tekmovalni premor, saj ta vikend ni na sporedu evropskih preizkusov: “Dan oddiha v tem tednu nam je prav prišel, da smo malce napolnili baterije, takoj za tem pa smo seveda vse misli usmerili k dvoboju v Mariboru. Domačini so v tej sezoni že pokazali svoje kvalitete, vsi skupaj se zavedamo, da gre za zahtevno gostovanje, kjer smo že izgubljali točke. Teh seveda tokrat ne želimo, dobro se pripravljamo v dneh pred tekmo in verjamem, da bomo v soboto na nivoju, kot smo ga v domačem prvenstvu prikazovali v tej sezoni. Če bomo igrali zavzeto, borbeno, sem prepričan, da bomo osvojili obe točki, v nasprotnem primeru pa nas lahko Maribor hitro kaznuje,” je gostovanje v Mariboru napovedal Matic Grošelj.

5. KROG 1. LIGE NLB

sreda, 2. 10. 2019
19.00 RK GORENJE VELENJE – RD KOPER 37:32 (21.15) – VEČ O TEKMI TUKAJ
19.00 RD BUTAN PLIN IZOLA – RD RIKO RIBNICA 25:28 (12:15) – VEČ O TEKMI TUKAJ

sobota, 5. 10. 2019
17.30
 RK MARIBOR BRANIK – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO
19.00 MRD DOBOVA – RK TRIMO TREBNJE
19.00
 MRK KRKA – RK JERUZALEM ORMOŽ
20.00 
RD URBANSCAPE LOKA – RK SLOVENJ GRADEC 2011

FOTO: Gregor Katič

Komentarji