Najboljši igralec 20. kroga lige NLB

20. krog elitne slovenske lige NLB sta v sredo z derbijem otvorila Trimo in Velenje. Trebanjci so na domačem terenu prikazali izjemno igro in premagali goste. Slovenj Gradec je na domačih tleh klonil proti Kopru, Ribnica je z majhno razliko premagala Urbanescape Loko, Dobova je na domačem terenu morala priznati premoč Krki, Mariborčani so prekinili niz neporaženosti na tekmi v Izoli, Jeruzalemčani pa so v polni dvorani Hardek izgubili s Celjani.


Dvoboj med tretjeuvrščeno ekipo Velenja in četrtouvrščenim Trimom iz Trebnjega so z odlično igro dobili Trebanjci. Velenje ima tako le še dve točki prednosti pred Trimom, ki bo očitno še vedno v boju za top 3. Na tekmi v športni dvorani Trebnje je odlično tekmo odigral igralec Trima Leon Rašo.

Slovenjgradčani so tokrat na domačem terenu morali priznati premoč gostom iz Kopra, ki z zmago ohranjajo upe na končnico za prvaka lige NLB. Korošci so s porazom zdrsnili na deseto mesto lestvice, Primorci pa so na sedmem mestu in zaostajajo dve točki za šestouvrščenim Ormožem. Igralec tekme je Dean Dolenc.

Ribničani so se v letošnji sezoni že enkrat opekli na dvoboju z Urbanescape Loko, tokrat pa je bil na sporedu obračun v Ribnici, ki so ga na koncu z minimalno razliko dobili domačini. Loka je znova prikazala všečno igro, a je na koncu zmanjkalo časa za preobrat. V vratih Ribnice je blestel Mark Klarič, ki je igralec tekme.

Nekako nepričakovan poraz je znova doživela ekipa Dobove, ki je na domačih tleh klonila proti Krki. Nastop Dobovčanov v končnici za prvaka je tako resno ogrožen, saj imajo enako število točk kot Ormož, za vratom pa jim dihata še Koper in Krka, ki za njima zaostajata dve točki. Igralec tekme je Kristjan Pršina.

Dvoboj zadnjeurvščenih ekip so dobili Mariborčani, ki so tako prekinili niz porazov in osvojili četrto zmago v letošnji sezoni državnega prvenstva. Maribor je tako osvojil deveto točko, a še vedno zaostaja štiri za desetourvščenim Slovenj Gradcom. Igralec tekme je Andraž Velkavrh.

Komentarji