Bojić: Koprčane smo nadigrali v vseh segmentih igre

Rokometaši Riko Ribnice so v sredo odigrali tekmo 6. kroga 1. NLB lige. V domači dvorani so gostili Koprčane, ki so v prejšnjem krogu klonili proti Velenju. Varovanci Damjana Škaperja so tekmo praktično odločili že v prvem polčasu. V tem delu obračuna so povsem zasenčili Primorce in prvo polovico tekme zaključili z vodstvom osmih golov (18:10). V drugem polčasu so Ribničani malce “stopili na žogo”, a brez težav premagali Koprčane.


Ribnica je zabeležila že šesto zaporedno zmago v letošnjem državnem prvenstvu. Na sredini tekmi v Ribnici je odlično delo v vratih opravil Nebojša Bojić: “Tekmo smo super začeli in Koper v prvem polčasu nadigrali v vseh segmentih igre. Drugi počas smo začeli malo bolj ležerno, preglavice nam je povzročala tudi globoka koprska obramba. V nadaljevanju moramo popraviti standardne padce v igri, saj z njimi kljub zmagi pokvarimo vtis,” je povedal vratar Ribnice, ki je bil z devetimi obrambami izbran za najboljšega strelca in je kandidat za najboljšega igralca 6. kroga lige NLB.

Matevž Žagar, igralec RD Koper: “Začeli smo slabo. Nismo se držali dogovora, ki smo se ga zmenili v garderobi, izgubljali smo žoge, v obrambi nismo igrali dovolj agresivno. Ribnica je to izkoristila in enostavno jih nismo mogli več ujeti.”

Ribničani ostajajo neporaženi

6. KROG 1. LIGE NLB

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO – RK GORENJE VELENJE 33 : 21 (15 : 10) –  VEČ O TEKMI TUKAJ
RD RIKO RIBNICA –
RD KOPER 31 : 27 (18 : 10) – VEČ O TEKMI TUKAJ
RK TRIMO TREBNJE :
RD URBANESCAPE LOKA 28 : 23 (14 : 13) – VEČ O TEKMI TUKAJ
RD BUTAN PLIN IZOLA – MRD DOBOVA 27 : 30 (15 : 13) – VEČ O TEKMI TUKAJ
RK SLOVENJ GRADEC – MRK KRKA 23 : 31 (10 : 13) – VEČ O TEKMI TUKAJ

LESTVICA

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

FOTO: RD Riko Ribnica

Komentarji