Najboljši igralec 6. kroga lige NLB

6. Krog so zaradi evropskih obveznosti čez vikend znova otvorili Celje, Velenje in Ribnica. Celjani so na derbiju proti Velenju šokirali in povsem nadigrali tekmece, Ribnica pa je niz neporaženosti ohranila na tekmi s Koprom. Trebnje je v domači tekmi suvereno opravil z Loko, Dobova je slavila na težkem gostovanju v Izoli, Slovenj Gradec pa je doživel še tretji poraz na domačih tleh proti Krki. Zadnja tekma 6. kroga lige NLB med Ormožem in Mariborom bo odigrana v sredo.


Na derbiju med Celjem in Velenjem smo lahko videli izredno oslabljene Velenjčane, ki so že na začetku bili slabši v vseh segmentih igre. Strelsko najbolj razpoložen pri zmagovalni ekipi je bil Gal Marguč. Desni krilni igralec je za Celje zabil 8 golov in bil izbran za najboljšega igralca tekme.

Ribničani so dosegli šesto zmago in na vrhu prvenstvene lestvice ujeli Celjane, ki imajo prav tako 100-odstotni izkupiček v dosedanjem delu državnega prvenstva. Za zmago nad Koprom je velik del prispeval vratar Ribnice Nebojša Bojić, ki je zbral 9 obramb.

Trebanjci so z zmago nad Urbanescape Loko potrdili tretje mesto na lestvici. Večji del tekme proti Loki je bil izenačen, nato pa so v ključnih momentih Trebanjci ustvarili razliko. Domačini so imeli med vratnicama razpoloženega Aleksandra Tomića, ki je s sedmimi obrambami igralec tekme.

Zasedba iz Posavja nadaljuje s sijajnimi predstavami v državnem prvenstvu. Na Obali je dosegla že četrto zmago in je na visokem četrtem mestu prvenstvene letvice. Izjemno predstavo je znova prikazal igralec Dobove Marko Sintič, ki je bil izbran za najboljšega igralca tekme.

Slovenj Gradec je doživel še tretji domači poraz proti Krki. Dolenjci so bili večino tekme v vodstvu, Korošci pa niso imeli pravega recepta za odgovor na odlično igro Krke. Najbolj razpoložen igralec zmagovalne ekipe je bil Žiga Urbič, ki je zbral kar 18 obramb in bil ključni igralec za zanesljivo zmago Krke.

Komentarji