Glendža: “Treba bo premagati breme, ki si ga sami nalagamo”

Tekma med Slovenj Gradcem in Gorenjem je postregla po pričakovanjih. Vlogo favorita so upravičili gostje iz Velenja in slavili z 28:23. V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Vlado Matanović z devetimi, v poraženi pa Aleksandar Glendža z osmimi goli.


Kljub porazu slovenjgraške ekipe pa so domačini pokazali izjemno borbeno in dobro predstavo, a je bila razlika v kvaliteti vseeno na velenjski strani. Čestitam Velenju za zmago. Res je bila zelo težka, močna, borbena, moška tekma in mislim da smo oboji dali vse od sebe. Zadovoljen sem, da smo se borili kot ekipa, 55 minut smo lahko držali njihov tempo. Žal spet poraz, iz tekme v tekmo si dvigujemo pritisk in pričakovanja, pa se mi zdi da nam je zato vse težje. Upam da premagamo to breme. Bomo videli kako bo na naslednji tekmi v Kopru in nato spet na domačem parketu,” je bil jasen Aleksander Glendža. 

Trener gostujoče ekipe Zoran Jovičič pa opozarja, da Gorenje še niti približno ni tam, kamor sodi. “Vsakič, ko zmagaš so lepi občutki, ampak mi moramo iti naprej. To je samo ena tekma in čestitam za borbo, željo, voljo. Čestitam Slovenj Gradcu, sem zelo vesel, da so v Ligi NLB, saj si zasluži Koroška prvoligaša in to je rokometno mesto. Mislim, da smo zasluženo zmagali, narekovali smo tempo, počasi smo jih utrujali in zasluženo zmagali. Rezultat mogoče ni realen, ampak želim Slovenj Gradcu veliko sreče na naslednjih tekmah,” je povedal strateg, ki je bil v lanski sezoni izbran za najboljšega trenerja.

8. KROG LIGE NLB

RK JERUZALEM ORMOŽ – RD KOPER 30:33 (16:16)
več o tekmi

RD RIKO RIBNICA – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 26:29 (11:13)
več o tekmi

RK TRIMO TREBNJE – RK MARIBOR BRANIK 28:20 (16:10)
več o tekmi

RD BUTAN PLIN IZOLA – MRK KRKA 25:29 (12:14)
več o tekmi

MRD DOBOVA – RD URBANSCAPE LOKA 38:30 (20:14)
več o tekmi

RK SLOVENJ GRADEC 2011 – RK GORENJE VELENJE 23:28 (13:17)
več o tekmi

LESTVICA

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

FOTO: RK SLOVENJ GRADEC 2011

Komentarji