Najboljši igralec 8. kroga lige NLB

8. krog lige NLB sta s težko pričakovanim derbijem otvorila Ribnica in Celje. Na derbiju so slavili Celjani, ki so z zmago utrdili prvo mesto na lestvici. Koper je slavil na gostovanju v Ormožu, Izola je na domačih tleh izgubila proti Krki, Dobova pa je z odlično igro zanesljivo ugnala Urbanescape Loko. Prvi sosedski obračun v letošnji sezoni med Velenjem in Slovenj Gradcem so dobili Velenjčani, ki so z zmago skočili na peto mesto. Zanesljivo zmago so dosegli tudi Trebanjci, ki so v Trebnjem premagali Mariborčane.


Na derbiju med Ribnico in Celjem smo lahko videli izjemno vzdušje in pravi rokometni praznik v Ribnici. Slavje v domači dvorani so pokvarili celjski rokometaši, ki so na koncu po dveh letih prišli do zmage v Ribnici. Za igralca tekme je bil izbran Josip Šarac, ki je zadel 6-krat.

Krka je na gostovanju v Izoli dosegla svojo tretjo zmago v letošnji sezoni lige NLB. Med Novomeščani je blestel levokrilni igralec Jaka Jakše. Za zmago svoje ekipe je prispeval 8 zadetkov in bil z odlično predstavo izbran za igralca tekme.

Odlično formo v letošnji sezoni je potrdila tudi Dobova, ki pod vodstvom novega trenerja Benjamina Teraša deluje kot prerojena. Na tekmi proti Urbanescape Loki so dosegli še svojo peto zmago v letošnji sezoni, eden izmed najzaslužnejših za zmago Dobove pa je bil vratar Tilen Leben, ki je zbral 13 obramb.

Sosedski obračun med Slovenj Gradcem in Velenjem je tokrat pripadel Velenjčanom, ki so dosegli četrto zmago v prvenstvu, a za vodilnima Celjem in Ribnico zaostaja zelo veliko. Velenje je v gosteh z dobro igro zaustavilo Slovenjgradčane, igralec tekme pa je Miha Kavčič z štirimi goli.

Na tekmi med Trebnjem in Mariborom smo lahko videli izjemno razpoložene Trebanjce, ki so povsem nadigrali Mariborčane. Z visoko zmago je Trimo na odličnem tretjem mestu, za drugouvrščeno Ribnico pa zaostajajo le točko. Na tekmi z Mariborom je odlično zaigral Marko Kotar, ki je bil izbran tudi za igralca tekme.

Koprčani so v Ormožu osvojili močno potrebni dve točki. Letvico je na koncu na stran Kopra prevesil novinec v primorski ekipi Aleš Štavar, ki je z obrambami v ključnih minutah prinesel zmago svoji ekipi.

Komentarji