Tako Trimo kot Maribor ne izkoriščata vsega potenciala!

Maribor se je na gostovanje v Trebnje odpravil s popotnico zmage proti Ormožu, a se Trimo ni dal presenetiti. Domačini so že v prvem polčasu upravičili vlogo favorita, saj so po 30 minutah vodili s +6 (16:10). Do konca srečanja so svojo prednost še povišali in premagali Mariborčane z 28:20.


Marko Kotar, igralec Trima, kljub visoki zmagi vidi še veliko prostora za napredek: ”Za nami je težka tekma, ki smo jo na slabo odprli in naredili preveč tehničnih napak. Gostje so tako povedli za par zadetkov. Nato smo stisnili v obrambi, zadeli nekaj lahkih golov in zasluženo slavili. Rad bi pohvalil izjemne navijače, ki so nas spodbujali celotno tekmo. Zdaj nas čaka težko gostovanje v Velenju, kjer upamo na pozitiven rezultat.”

Prostora za napredek pa imajo ogromno tudi Mariborčani, pri katerih se že pozna določene smernice v igri, ki jih počasi uvaja Davor Rokavec. Vsekakor pa ne gre čez noč, na kar opozarja nov trener vijoličastih. ”Tekmo smo odprli dobro, a v nadaljevanju se je poškodoval naš kapetan. Tako smo morali z nekaterimi mlajšimi igralci zakrpati luknjo, a bili vseeno premalo razpoloženi. Trebanjci so kaznovali vsako našo napako in zasluženo slavili.”

8. KROG LIGE NLB

RK JERUZALEM ORMOŽ – RD KOPER 30:33 (16:16)
več o tekmi

RD RIKO RIBNICA – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 26:29 (11:13)
več o tekmi

RK TRIMO TREBNJE – RK MARIBOR BRANIK 28:20 (16:10)
več o tekmi

RD BUTAN PLIN IZOLA – MRK KRKA 25:29 (12:14)
več o tekmi

MRD DOBOVA – RD URBANSCAPE LOKA 38:30 (20:14)
več o tekmi

RK SLOVENJ GRADEC 2011 – RK GORENJE VELENJE 23:28 (13:17)
več o tekmi

LESTVICA

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

FOTO: Dominik Pekeč / RK Trimo Trebnje 

Komentarji