Najboljši igralec 16. kroga lige NLB

Po reprezentančnem premoru so na parket znova stopili vsi slovenski prvoligaški klubi. 16. krog sta v petek prejšnji teden otvorila Trebnje in Dobova, kjer so slavili prvi (27:23). Slovenj Gradec je z odlično predstavo ugnal Urbanescape loko (30:26), Celjani so zanesljivo slavili proti Mariboru (30:19), Ribničani so v domači dvorani premagali Izolo (30:21), Ormož je v domači dvorani slavil proti Krki (29:28), Koprčani pa so na domačih tleh klonili proti Velenju (25:26).


Derbi med Trebnjem in Dobovo so dobili Trebanjci, ki so z zmago povišali prednost pred najbližjim zasledovalcem na štiri točke. Izjemno dobro predstavo v domači ekipi je prikazal Anže Dobovičnik, ki je mrežo Dobove zatresel 8-krat.

Slovenjgradčani so novo koledarsko leto začeli izjemno. Na domačih tleh so bili zanesljivo boljši od Urbanescape Loke in skočili na 8. mesto lestvice. Korošci so imeli v vratih razpoloženega Domna Ošlovnika, ki je zbral 8 obramb in dosegel tudi dva zadetka.

Celjani so v domači dvorani gostili štajerski derbi proti Mariboru. Nemočni Mariborčani niso imeli pravih možnosti za doseganje točk v Zlatorogu in so na koncu klonili z visoko razliko. Igralec tekme je Jan Grebenc, ki je zadel 6-krat.

Rokometaši Riko Ribnice so se po bolečem porazu proti Velenju v prejšnjem krogu uspeli pobrati in z visoko razliko ugnali goste iz Izole. Visoko razliko je s svojimi desetimi obrambami okronal vratar Ribnice Nebojša Bojić, ki je bil izbran za igralca tekme.

Prvi prvoligaški vikend v 2020 sta s tekmo v Bonifiki včeraj zaključila Koper in Velenje. Koprčani so se upirali do zadnje minute, a na koncu so se Velenjčani veselili desete zaporedne zmage v ligi NLB. Igralec tekme je kapetan Velenja David Miklavčič.

 

Komentarji