Najboljši igralec 7. kroga lige NLB

Po sredini otvoritveni tekmi sedmega kroga med Celjem in Koprom so bile vse ostale tekme 1. NLB lige odigrane v soboto. V dvorani Tabor smo lahko videli prvovrstno presenečenje, kjer so Slovenjgradčani premagali Mariborčane. Ribnica je v gosteh ugnala Dobovo, Velenje je na domačih tleh zanesljivo opravilo z Ormožem, Urbanescape Loka pa je z veliko težavami prišla do zmage nad Izolo. Sobotni 30. Cvičkov derbi med Krko in Trebnjem so dobili zadnji, ki so potrdili tretje mesto na lestvici.


Tekma med Celjem in Koprom je bila na začetku povsem izenačena, nato pa so na plin stopili gostje iz Celja in v drugem delu prvega polčasa že ustvarili veliko prednost, ki se je stopnjevala v drugem polčasu. V taboru Štajercev, je bil s sedmimi goli najbolj učinkovit Patrik Leban, ki je bil izbran za igralca tekme.

Slovenjgradčani so na sobotni tekmi v Mariboru pripravili izjemno presenečenje. Že od prve minute so delovali odlično in narekovali tempo tekme. Mariborčani so se v drugem delu tekme izboljšali, a so gostje z izjemno motivacijo tekmo pripeljali do konca in zasluženo zmagali. V ekipi Korošcev je bil izjemno razpoložen Rok Cvetko, ki je zadel kar 12-krat.

Izbranci trenerja Ribnice  Damjana Škaperja so postopoma lomili odpor v tej sezoni zelo solidnih rokometašev iz Posavja. Rokometaši Dobove so favoriziranim Rinbičanom parirali vse do 44. minute, ko so gostje povedli z večjo prednostjo. K zmagi Ribnice je ogromno pripomogel vratar Mark Klarič, ki je zbral 13 obramb.

Igralci Velenja so imeli na tekmi proti Ormožu ves čas vajeti v svojih rokah. Že od začetka tekme so igrali veliko boljše od gostov in hitro ustvarili visoko prednost. Domačini so ohranili dober ritem do konca tekme in zasluženo zmagali. V ekipi Velenja je bil najbolj razpoložen Vlado Matanović, ki je zadel kar 10-krat.

Urbanesape Loka je imela tekmo proti Izoli večino časa pod nadzorom. V zadnji četrtini tekme pa so se gostje povsem približali in naredili napeto končnico v dvorani Poden. Izolanom je na koncu zmanjkalo časa za preobrat, minimalne zmage pa so se veselili domačini. Igralec tekme je Aleksander Atanasov, ki je za Urbanescape Loko zadel 8-krat.

Cvičkov derbi med Krko in Trebnjem je bil večino časa izenačen, nato pa so gostje iz Trebnjega v 40. minuti ustvarili manjšo prednost. Trebanjci so ustvarili dovolj veliko razliko, da so srečanje mirno in brez nervoze pripeljali do konca. V vratih Trebnjega je blestel Aleksandar Tomić, ki je zbral 22 obramb in je znova kandidat za najboljšega igralca kroga.

Komentarji