Najboljši igralec 9. kroga lige NLB

Prvo tekmo devetega kroga sta v sredo odigrala Celje in Ormož. Celjani so v tekmo krenili odločno in povsem nadigrali Ormožane. Na derbiju med Velenjem in Trimom smo lahko videli izjemno napet obračun, ki so ga v napeti končnici dobili Velenjčani. Igralci Dobove so v gosteh premagali Novomeščane, obračun zadnjeuvrščenega Maribora in Izole je pripadel Štajercim, Ribnica je v Škofji Loki presenetljivo prišla le do točke, Slovenjgradčani pa so presenetili Koprčane in v gosteh prišli do tretje zmage v sezoni.


Na sredini tekmi v Celju so nemočni Ormožani morali priznati premoč Celjanom, ki so vknjižili že deveto zmago in imajo pred drugouvrščeno Ribnico tri točke prednosti. Za igralca tekme je bil izbran vratar Celja Miljan Vujović, ki je odigral eno izmed boljših tekem v njegovi krstni sezoni pri celjskih prvakih.

Napeto tekmo med Velenjem in Trimom so dobili Velenjčani, ki so skočili na 5. mesto v državnem prvenstvu. Na četrtkovi tekmi v Rdeči dvorani so v izjemno napeti končnici krajšo potegnili Trebanjci. Najbolj razpoložen igralec tekme je bil Vlado Matanović, ki je za Velenje prispeval 12 golov.

Dobova je na gostovanju v Novem mestu znova prikazala odlično igro. Varovanci Benjamina Teraša iz tekme v tekmo prikazujejo boljše predstave in zasedajo odlično 4. mesto na lestvici lige NLB. Na sobotni tekmi v Novem mestu je neverjetno predstavo prikazal igralec Dobove Marko Sintič. Srednji zunanji Dobove je zadel kar 17 golov in z naskokom bil najboljši strelec tekme.

Maribor, ki mu v letošnji sezoni nikakor ne steče je minulo soboto premagal zadnjeuvrščeno Izolo in z zmago skočil na osmo mesto lestvice. V ekipi Vijoličastih je bil najbolj razpoložen Nikola Ranevski, ki je dosegel 7 golov in prejel naziv igralca tekme.

Slovenjgradčani so znova dokazali, da so lahko neugoden nasprotnik na vsaki tekmi. V soboto so pripravili prvovrstno presenečenje na tekmi v Kopru, kjer so zmagali z 28 : 30. Igralec tekme je igralec Slovenj Gradca Rok Cvetko, ki je trenutno z 68 goli drugi strelec lige in povprečno na tekmo dosega skoraj osem golov.

Škofja Loka je na tekmi proti Ribnici uspela priti do izjemno pomembne točke pred nadaljevanjem prvenstva. Zelo veliko vlogo za remi Loke je imel domači vratar Jošt Juričan. Mladinski reprezentant je zbral kar 19 obramb in prislužil zlata vredno točko.

 

 

Komentarji