Najboljši igralec 5. kroga lige NLB

Pester 5. krog lige NLB sta v sredo zaradi evropskih obveznosti čez vikend otvorila Ribnica z zmago proti Izoli in Velenje, ki je prišlo do druge zmage proti Kopru. V soboto smo lahko spremljali štajerski derbi med Mariborom in Celjem, ki so ga dobili celjski rokometaši. Presenečenje sta pripravila Ormož, ki je zmagal v Novem mestu in Slovenj Gradec, ki je prišel do prve zmage v letošnjem prvenstvu. Zmage so se veselili tudi Trebanjci, ki so slavili na težkem gostovanju v Dobovi. V sodelovanju z RZS in 1. NLB ligo smo spet pripravili glasovanje za najboljšega igralca kroga.


Na sredini tekmi v Izoli smo na začetku videli izenačeno tekmo, a so kmalu Ribničani prevzeli pobudo in povedli z visoko razliko. Zmaga Ribnice tako ni bila pod vprašanjem. Najboljši strelec zmagovalne ekipe je bil Žan Žagar, ki je dosegel 6 zadetkov.

Stroj za doseganje golov, igralec Velenja Matic Verdinek je na tekmi proti Kopru znova zadeval kot po tekočem traku. Igralec Velenja je za drugo zmago svojega moštva na tekmi s Koprom prispeval 8 golov, v povprečju pa na tekmo dosega 7 golov in je trenutno najboljši strelec lige.

Na štajerskem derbiju v dvorani Tabor se je obetal vroči obračun, a se je izkazalo prav obratno. Celjski rokometaši so dvoboj dobili z visoko razliko in po petih tekmah ostajajo neporaženi. Za igralca tekme je bil izbran igralec Celja Josip Šarac, ki je zadel 6-krat.

Trebanjci so v 5. krogu zabeležili izjemno pomembno zmago na gostovanju v Dobovi. Proti bivšemu trenerju Benjaminu Terašu so v drugem polčasu nadigrali tekmeca in vknjižili tretjo zmago v državnem prvenstvu. Najboljši igralec tekme je Gal Cirar, ki je za ekipo Trebnjega dosegel 7 zadetkov.

Izjemno presenečenje so pripravili Ormožani, ki so na gostovanju v Novem mestu zmagali z minimalno razliko. Po slabi otvoritvi sezone so v taboru Ormoža očitno našli recept za dobre predstave in osvojili dve točki na gostovanju pri Krki. Za igralca tekme je bil izbran kapetan gostujoče ekipe Bojan Čudić s petimi zadetki.

Tudi igralci Slovenj Gradca so dočakali svojo prvo zmago v novi sezoni 1. NLB lige. Tako željeni točki so osvojili na gostovanju v Škofji Loki zmagali pa so z razliko petih golov. Za najboljšega posameznika tekme je bil izbran Filip Banfro, ki je za Slovenj Gradec dosegel 2 gola.

Komentarji